Vastgoedbeheer
Image default
Bedrijven

De reddende engel – tentamentraining

Externe studiehulp is in opkomst. Wij wilden weten wat er precies verwacht kan worden van externe studiehulp, en dan met name van tentamentraining. We spraken met Oscar van Scriptium over deze dienst.

 

Vraag: Oscar, kun je beginnen met iets meer te vertellen over Scriptium en tentamentraining?

Scriptium biedt al vele jaren professionele onderwijshulp aan studenten en leerlingen. Sinds 2019 is daar tentamentraining bijgekomen. Dat betekent dat we studenten klaarstomen voor moeilijke en/of belangrijke tentamens. Je kunt een privétraining aanvragen of aan een groepstraining deelnemen. Het is eigenlijk maar net waar de student behoefte aan heeft. Dat extra stuk ondersteuning kan al het verschil maken als je te kampen hebt met moeilijke tentamens.

 

Vraag: Dus jullie bieden groepstrainingen en privétrainingen?

Ja, omdat we het voordeel van beide varianten inzien. Bij een groepstraining heb je de aanvullende input van medestudenten. Het kan heel waardevol zijn om met studenten te sparren over de stof en zo te ontdekken waar de pijnpunten zitten. Deze frisse blik helpt je soms als je je zit blind te staren op dezelfde eindeloze tentamenstof. Aan de andere kan is een privétraining voordelig omdat je dan alle aandacht en tijd van de wereld hebt om te leren volgens jouw persoonlijke leerstijl. Iedere student leert namelijk net even op een andere manier.

 

Vraag: Voor welke opleidingen en vakken bieden jullie training aan?

Voor alle vakken en opleidingen! Haha, nee, momenteel bieden we voor een selectie aan universitaire opleidingen groepstrainingen aan. Welke opleidingen en vakken dat zijn is te vinden via onze website over tentamentraining. Privétraining bieden we wel voor alle opleidingen en vakken aan, hbo en wo. Op verzoek kun je trouwens ook een groepstraining krijgen voor een gewenst vak. Er moeten gewoon voldoende aanmeldingen zijn om een groepstraining op te kunnen zetten.

 

Vraag: Stel dat je een training wil, wat moet je dan doen?

Je kunt het best beginnen met het lezen van alle informatie over tentamentraining op onze website. Als je daarna nog vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen via de mail of telefoon. Je kunt een privétraining aanvragen of juist een aanvraag doen voor een groepstraining. Natuurlijk kun je via onze website ook informatie vinden over alle andere onderwijsondersteunende diensten die we bieden. We doen namelijk ook scriptie- en tekstcorrectie, statistiekbegeleiding, scriptiebegeleiding, algemene studiebegeleiding, bijles en SPSS hulp.

 

Vraag: Hoe kan het dat jullie zoveel verschillende diensten aanbieden?

Eigenlijk is het heel simpel: we zijn bij Scriptium allemaal gespecialiseerd in onderwijsondersteuning. Scriptiebegeleiding en studiebegeleiding is bijvoorbeeld erg met elkaar te vergelijken. Voor statistiekbegeleiding hebben we statistiekexperts. Onze scriptiecorrectoren worden allemaal streng getest op taalvaardigheid en academische kennis. Nadat ze die test doorlopen zijn, worden ze getest op didactische vaardigheden zodat ze eventueel ook begeleiding kunnen geven. Zo hebben we meer dan 250 mensen die zijn aangesloten bij ons en klaarstaan voor studenten.

 

https://www.scriptium.nl/