Vastgoedbeheer
Image default
Woningen

Deuren en ramen prijzen

Hoe het beste kunststof raam kiezen? Wat bepaalt de kwaliteit?

Een hoogwaardig kunststof raam is een product dat de taken die eraan zijn toegewezen beter aankan dan andere:

ziet er esthetisch uit;
heeft een hoge warmte- en geluidsisolatie;
duurzaam;
vereist geen complexe zorg;
biedt comfort.
Het is de moeite waard om te begrijpen waar u vensters installeert. Als je in een huisje of appartement bent, heb je warme, duurzame en comfortabele ramen nodig. En in de koude veranda of aanbouw zijn er voldoende ramen die zonlicht binnenlaten en beschermen tegen neerslag.

Let op de kwaliteit van de volgende 5 elementen om een ​​raam te krijgen dat aan de genoemde eisen voldoet:

 • Profiel.
 • Raam met dubbele beglazing.
 • Uitrusting.
 • Afdichtmiddel.
 • Optionele kenmerken.
 • Een kwaliteitsprofiel kiezen
 • Het profiel is de basis van de constructie van een kunststof raam, een zogenaamd kozijn. In 98% van de gevallen is het gemaakt van polyvinylchloride (PVC).

Het profiel is 2-, 3-, 4-, 5-, 6-kamer, met een breedte van 46 tot 88 mm. De meest voorkomende zijn:

smalle profielen 46–60 mm. Ze zijn zachter, maar buigen na verloop van tijd door temperatuurveranderingen. Dit leidt ertoe dat de afdichting niet meer goed past en dat de fittingen moeilijker te bewerken zijn;
brede profielen 68-76 mm. Hoe breder, hoe moeilijker ze zijn, maar duurder. Hierdoor zijn ze 50-70% beter bestand tegen externe belastingen en extreme temperaturen, de accessoires vallen minder vaak uit.
Kwaliteitsramen zijn niet alleen nodig voor esthetische doeleinden: ze helpen de gezondheid te behouden.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de profielklasse:

A – de dikte van de buitenmuren is vanaf 3 mm, de binnenwanden zijn vanaf 2,5 mm; ze bieden ook de beste stijfheid.
B – de dikte van de buitenmuren is vanaf 2,5 mm, de binnenwanden zijn vanaf 2,0 mm; klasse B is 15% minder bestand tegen vervorming dan A.
C – profielen niet geschikt voor norm A en B, waaraan geen strenge eisen worden gesteld, dus de betrouwbaarheid blijft twijfelachtig.
Zorg ervoor dat u stalen wapening installeert vanaf 1,5 mm, terwijl het niet uitmaakt wat het zal zijn, gesloten of U-vormig.

Ook hangt het uiterlijk af van het type profiel. Profielen worden gemaakt met klassieke hoekige of gladde ronde lijnen, met rechthoekige, halfronde, gekrulde glaslatten, sneeuwwit of melkachtig, glanzend of mat. Hier is de keuze aan jou!

Hoe een glaseenheid kiezen? Hoe belangrijk is het voor het raam?
Een raam met dubbele beglazing is een belangrijk onderdeel van de structuur en beslaat 63-77% van het raamoppervlak, daarom zijn thermische bescherming en geluidsisolatie van ramen er grotendeels van afhankelijk.

Voor een raam met dubbele beglazing verschillen de thermische beschermingsindicatoren aanzienlijk, afhankelijk van het aantal glazen (luchtkamers), de dikte en de aanwezigheid van energiebesparende coatings. Overal plaatsen ze een gewoon raam met dubbele beglazing met twee kamers of zelfs soms een raam met één kamer, waarbij ze zeggen dat de ramen warm zullen zijn.

De waarden van de coëfficiënten voor dergelijke dubbele beglazing zijn als volgt: voor SPO (eenkamer) 24 mm 4 x 16 x 4 – 0,36 m2 ∙ C ° / W en voor SPD (tweekamer) 32 mm 4 x 10 x 4 x 10 x 4 – 0,50 m2 ∙ C ° / W.

Dit is onder de minimaal aanvaardbare waarde!

Let op het tweekamerpakket met energiebesparend glas, waarvan de waarden SPD (tweekamer) 32 mm 4 x 10 x 4 x 10 x 4i – 0,70 m2 ∙ C ° / W.

Energiebesparend glas (+ 31%), het vullen van de luchtkamers tussen de glazen met argon (2-3%) en een warme plastic afstandhouder langs de rand van de glaseenheid zullen helpen om de thermische bescherming van de verpakking te verhogen.
Een belangrijke indicator voor de kwaliteit van een glaseenheid is een garantie op dichtheid, deze moet 10 jaar zijn.

Kwaliteitsramen zullen uw leven comfortabeler maken
Kunststof ramen kiezen. Kwaliteitsramen zullen uw leven comfortabeler maken

Hardware kwaliteit, kies de beste opties
Duitse fittingen worden erkend als de meest betrouwbare; producten van twee toonaangevende fabrikanten – Siegenia Aubi, Roto, gaan het langst mee.

Let bij het kiezen op:

functionaliteit: draaien, kantelen, stap micro-ventilatie, drukaanpassing;
aantal cycli van openen en sluiten: niet minder dan 20.000.

Wat moet het zegel zijn?
De afdichting moet sterk en zacht zijn om niet uit te drogen in de zon, niet gekoeld in de kou en goed te passen. Het meest voorkomende rubber is EPDM, maar je vindt er ook siliconen, TPE of een relatief nieuwe polyurethaan afdichting. Meestal zijn de zegels gemaakt in zwart, grijs of wit.

Uiterlijk is het erg moeilijk om een ​​conclusie te trekken over de kwaliteit van de afdichting, dus in dit geval moet u vertrouwen op de betrouwbaarheid van de raamfabrikant. Het is niet overbodig om duidelijk te maken of de garantie van toepassing is op de verzegeling en hoe lang deze is.

Een paar woorden over extra opties
Extra opties – 30% van een geslaagde raamaankoop. Bij hen zal het uiterlijk aangenamer zijn en zal het gebruik comfortabeler zijn. Bij het kopen is het beter om direct de opties te bestellen die u nodig heeft:

 • esthetisch handvat;
 • klamboe;
 • micro-ventilatie;
 • elementen voor de veiligheid van kinderen;
 • lamineren;
 • zon bescherming;
 • zelfreinigende glazen;
 • boeking

Conclusie: Bepaal, afhankelijk van waar u het venster kiest, welke indicatoren voor u belangrijk zijn. Let op de kwaliteit van elk onderdeel. Wees niet bang om vragen te stellen, verduidelijk alle details die van belang zijn. Een raam van hoge kwaliteit zal u immers vele jaren van dienst zijn en zal de aanschaf ervan vele malen terugverdienen.

 

Deuren en ramen prijzen

Pvc Buitenschrijnwerk

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0089-pvc-schuifraam.html