Vastgoedbeheer
Image default
Bedrijven

Houten vloeren geven plezier

Kwalitatief goede en goed gelegde houten vloeren geven tientallen jaren woonplezier. Daarbij zijn deze vloeren in enorm veel verschillende varianten en afwerkingen leverbaar. Dat biedt dus iedereen de mogelijkheid om een vloer te vinden die past bij het interieur. 

Vloerverwarming combineren met houten vloeren

Het is tegenwoordig mogelijk om houten vloeren te combineren met vloerverwarming. Er zijn dan wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Niet alle vloeren van hout kunnen namelijk zomaar worden gecombineerd met vloerverwarming. Hout is een natuurproduct en in beginsel dus niet geschikt voor over vloerverwarming. Hout reageert namelijk op vocht en warmte. Door de houten planken van de vloer van onderaf te verwarmen wordt dit gedeelte uitgedroogd. Aan de bovenkant van de vloer is dan een ander klimaat wat ervoor kan zorgen dat de vloer bol of hol komt te staan. Om dit te voorkomen kun je het beste kiezen voor een lamelplank op de vloer. Deze plank bestaat uit een onderlaag van multiplex en een toplaag van echt hout. Op die manier wordt het klimaat binnen de plank geregeld en is er geen verschil meer tussen de onderkant van het hout en de bovenkant en heb je dus geen kans meer op kromgetrokken vloeren. 

Welk hout is geschikt?

Niet alle houtsoorten zijn geschikt om vloerverwarming onder te leggen. Beuken is bijvoorbeeld absoluut ongeschikt om op vloerverwarming te leggen. Eiken is daarentegen wel heel geschikt. Natuurlijk maakt het daarbij wel uit hoe breed en dik de planken zijn en hoe de vloerverwarming is gelegd. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte vloer voor op vloerverwarming kun je je laten adviseren door de experts van Bax Houthandel. Zij weten precies welke vloeren geschikt zijn en leggen inmiddels al ruim 15 jaar hout op vloerverwarming. 

Kom langs bij Bax Houthandel

Wil je eerst eens kijken naar de mogelijkheden en zien hoe de vloeren eruit zien? Dan kun je terecht in de showroom van Bax Houthandel. Hier zijn veel voorbeelden van vloeren zichtbaar en kun je direct zien in welke patronen de vloeren kunnen worden gelegd. Kom snel eens langs bij Bax Houthandel.