Vastgoedbeheer
Image default
Woning en Tuin

Melkglas voor jouw Woning

In Nederland zitten we over het algemeen vaak binnen, als mens zijn wij hier eigenlijk niet voor gemaakt. We hebben frisse lucht en daglicht nodig. Ieder huis is verschillend, sommige huizen hebben maar een beperkt aantal ramen, terwijl andere huizen zijn voorzien van enorm grote glasplaten. Dit kan een bewuste keuze zijn, maar er zijn ook mensen die er niet echt over nadenken. Er zijn verschillende manieren om meer licht in jouw woning te krijgen, het type glas kan daar een belangrijke rol in spelen. Online kun je gemakkelijk verschillende soorten glas bestellen. In dit artikel bespreken we melkglas, ook wel bekend als acide mat glas of satijnglas.

 

Wat is melkglas

Melkglas is glas dat aan één kant een zuurbehandeling krijgt. Dit maakt het glas ondoorzichtig, maar wel lichtdoorlatend. Dit brengt voor en nadelen met zich mee. Een nadeel is dat je niet naar buiten kunt kijken. Je kunt dus bijvoorbeeld niet genieten van een mooi uitzicht, of zien wie er voor de deur staat. Hieronder alle voordelen op een rijtje.

 

Ruimte sluiten zonder gevoel van opsluiting

In huis kun je melkglas op verschillende manieren inzetten. Krijg je altijd een opgesloten gevoel bij een gesloten deur? Dan kun je melkglas op maat laten maken en gebruiken als deur. Zo kan niemand zien wat jij binnen doet, maar voel jij je niet opgesloten dankzij de lichtdoorlatendheid.

 

Meer licht in ruimtes met weinig of geen ramen

Dankzij melkglas kun je donkere ruimtes voorzien van meer licht. Het daglicht die in de aanliggende ruimte naar binnen schijnt, zal zich verder verspreiden naar de donkere ruimte.

 

Privacy

Wil je bijvoorbeeld meer daglicht in huis? Maar wil je niet dat iedereen naar binnen kan gluren? Dan is melkglas de oplossing voor jouw woning. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken voor het maken van een douchecabine in een gedeelde badkamer.