Snel zelf je woonruimte verhuurd via Woobaloo

Een appartement, huis of kamer verhuren – je eerste gedachte is misschien om dit te regelen via een makelaar en Funda. Klinkt leuk, maar… voor je dit voor elkaar hebt, ben je een hoop gedoe en kosten verder. Bij Woobaloo.nl vind je een betere oplossing: een platform dat je als verhuurder zó in contact brengt met huurders.

 

Geen gedoe met makelaars

Waarom verhuren via een makelaar zo’n gedoe is? Nou, simpel. Of eigenlijk, zo’n huizenaanprijzer inschakelen is niet zo simpel als het lijkt. Want… vind er eerst maar eens eentje die tijd heeft én waar je vertrouwen in hebt. Met deze overspannen woningmarkt zijn ze allemaal razend druk en voor ze tijd voor je hebben, ben je dus zo dagen verder. En dán ruiken ze geld…

 

Setje mooie foto’s…

Heb je ze eenmaal over de vloer, dan moet er van alles geregeld. Een beetje makelaar laat een fotograaf komen (wanneer heeft die tijd…). En die past eventueel nog wat restyling toe, voor de fotografie start. De kosten? Die komen natuurlijk voor jouw rekening, tenzij die bij de bemiddelingsprijs in zitten. En dan heb je alleen nog maar een setje mooie foto’s…

 

Rinkelende kassa

Is de makelaar geweest en de fotograaf weg? Als je het makelaarscontract hebt getekend, komt je woonruimte uiteindelijk op Funda. Ook prijst de makelaar je huis dan vaak in een advertentie aan. Voor je dus echt van start gaat, ben je al wel de nodige honderden euro’s en uren verder. Vind de makelaar vervolgens een huurder voor je huis? Eentje die jij ook echt in je huis wilt hebben? Dan rinkelt de kassa wéér. Want voor de bemiddeling van je makelaar betaal je vaak een flink bedrag. Soms een vast bedrag, maar vaak is dat een percentage van de huurprijs. Dat varieert zo maar van 6 tot 10 procent van de huurprijs voor een heel jaar!

 

Weg verhuurder, weg geld

Sommige makelaars vragen ook nog een meerprijs om erop toe te zien dat je huurder elke maand zijn huur betaalt. Begrijpelijk dat ze daar geld voor vragen, maar dat moet jij allemaal dus betalen. En heb je de pech dat je huurder al na een paar maanden weer weg is? Dan is in veel gevallen je courtage van de makelaar ook weg… Wil je een nieuwe huurder? Dan begin het riedeltje weer van voor af aan (nou ja, het deel ná de fotografie dan, he).

 

Verademing: Woobaloo.nl

Heb je na het lezen hiervan nog zin in een makelaar? Veel succes! Wil je het anders, sneller én goedkoper? Zet je huis dan op Woobaloo.nl. Hier staat het aanbod van huurwoningen, appartementen en studio’s uit heel Nederland bij elkaar. Lekker overzichtelijk en open. Jouw potentiële huurder zoekt hier en komt via een persoonlijk berichtje zó met je in contact. Zonder tussenkomst van anderen.

 

 

Zo verhuur je je huis via Woobaloo.nl

Je woonruimte zet je binnen een dag zelf op deze website te huur. Je plaatst hiervoor simpelweg een gratis advertentie op Woobaloo.nl. Vul alle info over je woonruimte online in. Van vernieuwde of juist verouderde badkamer tot ligging, aantal vierkante meters en plattegronden. Maak zelf een paar foto’s en voeg die toe. Nog even de ingangsdatum voor de huur invullen en that’s it.

 

Doe zelf de bezichtiging

Krijg je een belangstellende huurder? Leid die dan zelf rond en beantwoord zijn vragen. Dan weet je precies wat voor vlees je in de kuip hebt. Dat scheelt je de makelaar en vooral veel kosten. Ben je er uit? Dan regel je samen het huurcontract. Nog even tekenen en dan is de deal rond. Met een beetje mazzel heb je zo dus binnen een paar dagen een (nieuwe) huurder voor je eigen huis, studio of appartement.