Vastgoedbeheer
Image default
Sport

Visspullen heel houden

Onderdeel van het vissen is natuurlijk het verzamelen van mooie spullen. Zoals dat eigenlijk bij de meeste hobby’s gebeurd. Echter is het zaak om te voorkomen dat de gekochte spullen ook onbeschadigd blijven, ondanks dat deze in de schuur of zolder opgeslagen worden naast vele andere spullen. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die het mogelijk maakt om je spullen makkelijk terig te vinden en ze tevens beschermen van de omgeving. In deze blog geven we enkele voorbeelden waar je dan aan kunt denken. 

 

Hengels opbergen

Een hengel is waarschijnlijk het makkelijkst te beschadigen. Door zijn vorm kan deze snel omvallen, of langs andere voorwerpen worden geplaatst. Ook tijdens transport kan het makkelijk gebeuren dat er één tussen de spaken van je fiets komt of tussen de autodeur. Je bent dan helaas niet de eerste en ook niet de laatste die dit zal overkomen. Gelukkig zijn er speciale hengeltassen die om de hengel heen geen en de eerste kappen op kan vangen, zonder beschadiging van de hengel. Deze hengeltas wordt ook wel hengelfoudraal genoemd. Afhankelijk van het foudraal kunnen er soms veel meer spullen in worden meegenomen, zoals je schepnet, paraplu, vissteunen en klein materiaal. In dit geval een erg multifunctionele tas voor tijdens het vissen of opbergen van materiaal. 

Is je visuitrusting te groot om in een foudraal te passen, dan kan het ook verstandig zijn om te kijken naar speciale beugels om je hengels in vast te maken of in te hangen. Ook zijn er speciale hengelkokers voor als je de hengels meeneemt in het vliegtuig of boot. Dit zijn hard kunststofkokers die echt tegen een stoot kunnen.

 

De overige visspullen opbergen

Voor het kleine materiaal zoals tuigjes, haakjes en stoppertjes is zo’n grote tas niet altijd handig. Kijk dan eens naar een viskoffer of een vistas. Ook een tacklebox (opbergdoos) kan handig zijn met meerdere vakken. Zie onder enkele voorbeelden;

 

 

https://www.sportvisgigant.nl/