Vastgoedbeheer
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat doet een agrarische makelaar?

Het kopen of verkopen van een landelijk object heeft veel verschillen met de verkoop van een stedelijk object. Enige kennis is specifiek voor dit soort transacties: documenten, specifieke kenmerken van het onroerend goed en de wetten die van toepassing zijn op deze onderhandelingen.

Als u van plan bent om te onderhandelen over een agrarisch onroerend goed, controleer dan hieronder de redenen waarom u de hulp van een agrarisch makelaar nodig heeft:

 

Locatie van het agrarisch bedrijf

Locatie is een van de belangrijkste factoren voor elk type verkoop van onroerend goed. De prioriteiten van het landelijk onroerend goed op het platteland liggen echter anders. Factoren zoals het microklimaat (welk type beplanting is mogelijk met dat klimaat), de regio (wat is er te vinden), de bevolking, de toegangswegen (welke soorten vervoer zijn toegankelijk op die weg) hebben een grote invloed op de aankoopbeslissing.

Vanwege deze verschillende factoren is het essentieel om de hulp in te roepen van een agrarische makelaar die de regio waarin het landelijk object zich bevindt goed kent.

 

Een agrarisch makelaar heeft verstand van uw business

Ook de kenmerken van een woning zijn van fundamenteel belang. In landelijk onroerend goed zijn sommige details relevanter dan andere.

Is het land of heeft het onroerend goed gebouwd? Wat voor soort grond heb je? Is het geschikt voor welk type beplanting? Wat is de kwaliteit van het gras? Is het nuttig voor de weide? Wat zijn de beelden van de grond en de bebouwde oppervlakte? Is er de mogelijkheid om een waterput te bouwen?

Op al deze vragen moet de agrarisch makelaar bereid zijn een antwoord te geven. Al deze gegevens dienen om de toegevoegde waarde van het onroerend goed en de mogelijkheden van dit onroerend goed te begrijpen.

Laat uw vastgoed taxeren door een agrarisch makelaar

Het is altijd belangrijk om voorzichtig en precies te zijn met het taxeren van onroerend goed, maar dit is helemaal het geval als het gaat om landelijke eigendommen. Een agrarisch makelaar houdt rekening met alle kenmerken die het eigendom met zich meebrengt. Hiernaast zijn er vaak ook ontelbare zaken die makkelijk te vergeten zijn, maar die wel waarde toevoegen aan het landgoed. Met een agrarisch makelaar van VSO Makelaars weet u zeker dat uw eigendom accuraat getaxeerd wordt.

Klik hier voor meer informatie