Welke kleine hondenras past bij mij? Is een veelgehoorde vraag waar wij het antwoord op weten!

Ze zijn schattig, ze zijn knuffelig en ze pakken tonnen persoonlijkheid in een klein postuur. Maar is een kleine hond iets voor jou? Dat hangt ervan af. Kleine hondenrassen hebben verschillende achtergronden en variëren sterk als het gaat om persoonlijkheid, activiteitsbehoeften en onderhoudsvereisten. 123hondenrassen biedt jou het antwoord!

De meest populaire kleine hondenrassen zijn Franse Bulldog, Toy Poodles, Teckels, Corgi’s, Mopsen, Pomeranians, Beagles, Yorkshire Terrier en Chihuahuas, maar elk is geliefd om hun eigen unieke reden. Sommigen staan bekend als kindvriendelijk. Sommige zijn knuffelige fluffies. Anderen zijn pittig, slim of hebben de ruimte van het wijd open land nodig. Sommige zijn perfect in steden en kleine appartementen.

Welke is misschien geschikt voor jou? Elk dier is natuurlijk een individu en je zou elk potentieel huisdier moeten ontmoeten om te zien of je een goede match zult zijn, maar deze pagina vol met kleine hondenrassen zijn een goed begin. Lees verder en kijk welke misschien perfect bij uw gezin past.

Kleine hondenras #1

Cavalier King Charles-spaniël 

Deze lieve kleine hond heeft een reputatie opgebouwd als een van de beste kleine honden voor kinderen, met een zachtaardig gedrag, een rustig karakter en liefde voor gezelschap.

  • Persoonlijkheid: speels, loyaal en aanhankelijk. De Cavalier King Charles Spaniel is een uitstekende vrolijke metgezel.
  • Temperament: Beslissen welke de beste kleine hondenrassen zijn voor uw gezin is altijd een persoonlijke keuze, maar Cavaliers kan een goede optie zijn. Ze zijn vriendelijk voor andere honden en vreemden, gemakkelijk te trainen en goed gedragen met kinderen.
  • Activiteitsniveau: GEMIDDELD. De Cavalier vindt het heerlijk om te snuffelen en te achtervolgen, dus hij heeft elke dag behoorlijk wat beweging nodig, maar hij zal het in de vorm van spelen of een korte wandeling om het blok nemen.
  • Gem. Gewicht: 9-12 kg.
  • Verzorgingsbehoeften: GEMIDDELD. De lange vacht van de Cavalier moet om de dag worden geborsteld, met af en toe trimmen.

Kleine hondenras #2

Maltezer

Deze vrolijke kleine hond is oorspronkelijk gefokt als een verwend schoothondje onder de aristocratie.

  • Persoonlijkheid: zoals veel miniatuurhondenrassen die bedoeld zijn om metgezellen te zijn, is de gelukkige Havanezer intelligent, extravert en staat hij graag in het middelpunt van de belangstelling.
  • Temperament: Deze kleine puppy’s benaderen affectie met gelijke kansen. Ze zijn goed met kinderen, niet agressief ten opzichte van andere huisdieren en zijn gemakkelijk te trainen, hoewel ze van tijd tot tijd vocaal kunnen zijn.
  • Activiteitsniveau: LAAG tot GEMIDDELD. Havanezers kunnen het goed doen in appartementen, maar ze hebben nog steeds dagelijks spel of korte wandelingen nodig.
  • Gem. Gewicht: 4-6 kg.
  • Verzorgingsbehoeften: GEMIDDELD. De Havanezer heeft een hypoallergene vacht en werpt niet, maar hij moet regelmatig twee tot drie keer per week worden bijgesneden en geborsteld.

Geschikte vervoermiddel voor kleine hondenrassen

Wist je dat kleine hondenrassen vaak niet naast een fiets kunnen hollen? Dat heeft te maken met hun korte beentjes, het is voor deze honden dan ook heel moeilijk om de fiets bij te benen. Een geweldige oplossing om de hond niet thuis te moeten laten is door gebruik te maken van een hondenfietskar. Bekijk de test van 123hondenrassen om de beste hondenfietskar voor jou te kiezen en betaal nooit meer dan nodig is.

Alle andere populaire kleine hondenrassen in Nederland

Wil je meer weten van alle populaire kleine hondenrassen in Nederland? Wist je bijvoorbeeld dat de Maltezer het meest populair is in Nederland? Bekijk alle populaire kleine hondenrassen van 2020 hier!

123hondenrassen

6811 AX Arnhem

Bastionstraat 12

06-31001919

https://123hondenrassen.nl/