Vastgoedbeheer
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je nodig hebt voor het microdoseren van truffels vind je hier

Alles wat je nodig hebt voor het microdoseren van truffels vind je hier

Truffels, microdoseren, het zijn allemaal termen die je misschien niet elke dag te horen krijgt. Toch wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het gebruik van de truffels in kleine hoeveelheden. Truffels zijn eigenlijk het bijproduct van de bekendere paddo’s, maar bevatten dezelfde psychoactieve stoffen. De stoffen werkzaam in mushrooms zijn psilocybine en psilocine en blijken een helpende en ondersteunende factor te zijn bij veel verschillende situaties. Wil je meer lezen over het microdoseren van truffels? Lees dan snel dit blogartikel! 

 

De effecten van microdosering

Het gebruik van truffels in kleine hoeveelheden wordt ook wel microdosering genoemd. Op deze manier gebruik je maar een heel klein beetje van de truffels en raak je dus niet in een ‘trip’. Welke effecten er wel zijn wordt onderzocht door bijvoorbeeld het UMC in Utrecht. Uit deze onderzoeken is naar voren gekomen dat de stoffen werkzaam in de truffels kunnen ondersteunen bij stress, ADHD, het ontplooien van creativiteit en bij het bewaren van focus, rust en ontspanning. Daarnaast blijkt het gebruik in de juiste dosering ook enorm positieve effecten te hebben op mensen met een chronische depressie. Fysieke voordelen zijn ook genoteerd, zo blijken mensen minder last te hebben slaapproblemen, hebben ze een betere zintuiglijke waarneming en voelen ze zich energieker. Genoeg voordelen dus! 

 

Truffels kweken voor microdoseren

Wanneer je wil microdoseren met truffels kun je hiervoor voorverpakte truffels gebruiken. Zowel gedroogde als verse truffels zijn geschikt, al zit er wel een verschil in qua dosering. Droge truffels zijn vaak sterker dan verse truffels. Je kunt met een growkit of sporen ook je eigen truffels kweken. Dit duurt uiteraard wat langer dan wanneer je ze direct uit de smartshop haalt, maar het heeft ook voordelen. Wanneer je zelf aan de slag gaat met het kweken van truffels zorg er dan wel voor dat je je van tevoren goed inleest en de juiste bescherming draagt.  

 

Truffels kopen?

Wil je liever niet zelf aan de slag met het kweken van truffels en gaat jouw voorkeur uit naar voorverpakte truffels? Let dan goed op waar je de truffels koopt of besteld. Kies voor een erkende smartshop zoals 24high.nl. Deze online smartshop staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van de producten.

https://www.24high.nl/