Vastgoedbeheer
Image default
Woningen

Boomstamtafels: eerlijk, uniek en stoer

De laatste jaren gaan we geullig voorzichtiger om met industriële erfgoed. Vroeger werd een oude fabriek zonder nadenken gesloopt. Tegenwoordig krijgen oude industriële complexen soms een tweede leven. Het worden vaak hot spots voor creativiteit en vernieuwing. Kleine bedrijven, ambachtslieden, kunstenaars en horeca vinden elkaar daar.

Basic

In deze fase van soms wat tegendraadse creativiteit zijn een aantal jaren geleden de boomstamtafels ontstaan. Dit ligt voor de hand. De inspiratie ligt in een oude fabriek nu eenmaal voor het oprapen. Eenvoudig, strak, eerlijke materialen en een stoere look. Back to basic. En dat is precies wat je bij een tafel ziet die is gemaakt uit een boomstam.

Boomstamtafels

Deze robuuste tafels komen in allerlei soorten en maten. Het kunnen strakke en rechte tafels zijn, maar soms blijft de organische vorm van de boom behouden in het design. De tekening van het hout maakt elke boomstamtafel uniek. Geen massa productie a la Ikea, maar eerlijk ambachtelijk werk.

Enorm veel mogelijkheden

Boomstamtafels zijn onder andere te gebruiken als eetkamertafel, maar ook in de woonkamer en studeerkamer. Mits goed bewerkt zijn ze zelfs buiten prima op hun plek. Je barbecue of tuinfeest krijgt dan net even dat extra, dat het onvergetelijk maakt. Natuurlijk kun je ook je eigen wensen voor soort hout, ontwerp en afwerking bespreken met de fabrikant. Met verschillende kleuren hout heb je een heel persoonlijke mozaïek tafel.

https://www.sfeerencomfort.nl