Vastgoedbeheer
Image default
Zorg

De beste zorgverzekering voor arbeidsmigranten via HollandZorg

U komt binnenkort werken in Nederland als buitenlander. Een van de dingen die de werkgever of uzelf snel in orde moet maken, is uw zorgverzekering. HollandZorg biedt een uitstekende zorgverzekering voor arbeidsmigranten in ons land. Op www.hollandzorg.nl staat een overzichtelijke vergoedingenlijst waarbij per zorgsoort vermeld wordt welke vergoedingen er gelden vanuit de basis-, de aanvullende en /of de tandartsverzekering. Soms moet u HollandZorg om een machtiging verzoeken voor een bepaalde behandeling, een specifiek medicijn of een hulpmiddel. Voldoet die machtigingsaanvraag aan een aantal criteria dan krijgt u binnen 14 dagen antwoord. Of een dergelijke machtiging nodig is, vindt u in het vergoedingenoverzicht. Voor het Mijn HollandZorg Portaal krijgt u een persoonlijke login zodra de verzekering is afgesloten. U heeft zo direct toegang tot uw polis, zorgkosten die tot nu toe gemaakt zijn, ingestuurde rekeningen, ontvangen berichten et cetera. 

Meer info over meeverzekeren van gezinsleden

Over het meeverzekeren van gezinsleden krijgt HollandZorg veel vragen. We leggen uit wat de belangrijkste regels en voorwaarden zijn. Stel u woont en werkt in Nederland en heeft een HollandZorg ziektekostenverzekering afgesloten. U kunt uw gezinsleden die nog in het land van herkomst wonen in principe niet meeverzekeren. Is het woonland een verdragsland dan kunnen partners en kinderen mogelijk wel meeverzekerd worden. Hiervoor vraagt u bij HollandZorg het S1/E106 formulier aan. Dit zijn de verdragslanden:

–        de lidstaten van de Europese Unie oftewel de EU-landen België, Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden;

–        landen van de Europese Economische Ruimte (EER), dit zijn alle EU-landen plus IJsland, Liechtenstein en Noorwegen;

–        de overige relevante verdragslanden Bosnië-Herzegovina, Kaapverdië, Macedonië, Marokko, Montenegro, Servië, Tunesië en Turkije.

Met al deze landen heeft Nederland officiële afspraken gemaakt over het vergoeden van medische zorg.

Wilt u meer weten over het afsluiten van een HollandZorg verzekering, over de vergoedingen of over meeverzekeren? De klantenservice is bereikbaar via +31 (0) 570 687 123. U kunt op werkdagen bellen tussen 08.00 en 18.00 uur. De medewerkers kunnen u in het Nederlands, Duits of Engels te woord staan.

https://www.hollandzorg.com/nl