Vastgoedbeheer
Image default
Aanbiedingen

De top drie materialen voor het vervangen van kozijnen

De top drie materialen voor het vervangen van kozijnen

Kozijnen vervangen. Het is niet een klusje wat je in een paar uurtjes heb geklaard. Het begint al met de keuze van welk soort kozijn of venster je kiest. En het moet natuurlijk ook aan al jouw behoeften voldoen. Ga je voor enkelvoudig of dubbele beglazing? Enkelvoudig glas is goedkoop in aanschaf maar zijn minder efficiënt en bieden minder isolatie als dubbele beglazing. Ben je benieuwd naar wat voor soort kozijnen jij moet kiezen? Lees dan dit blog!

Dubbel glas

Een huis met dubbel glas is beter geïsoleerd dan huizen met enkel glas. Dat is te zien aan de rekening die men krijgt gepresenteerd voor verwarming van het huis. Daarom zegt men ook dat dubbel glas uiteindelijk zichzelf kan terugbetalen. Daarnaast beschermt dubbel glas je ook nog eens tegen geluidsoverlast. Hierdoor kan je nog meer genieten van de rust die je in je eigen huis ervaart. Kozijnen met dubbel glas zijn er in drie verschillende varianten: van aluminium, vinyl en glasvezel.

Aluminium

Minder geschikt voor de woningbouw, maar wel geschikt voor commerciële doeleinden. Een aluminium kozijn biedt weinig isolatie maar levert veel sterkte. Omdat metaal koud is als het buiten ook koud is, en warm is als het buiten warm is, zorgt er niet voor dat jouw huis warm blijft in de winter of andersom. Is de sterkte van een kozijn jouw grootste punt van kritiek? Kies dan voor aluminium!

Vinyl

Vinyl komt tegenwoordig het meeste voor. Het is gemakkelijk te verkrijgen en heeft een paar nuttige eigenschappen. De hoge waarde en lage kosten  zijn het grootste pluspunt van dit materiaal. Het isoleert goed omdat het een goede weerstand biedt tegen warmteoverdracht. Nadelig is het gebrek aan keuze in kleur.

Glasvezel

Glasvezel wordt steeds meer gebruikt. Veelal werd gedacht dat glasvezel niet sterk en temperatuurbestendig was, maar niets is minder waar. Dit materiaal kan in tegenstelling tot vinyl wél worden overgeschilderd waardoor je zelf kan kiezen wat voor kleur jouw kozijnen zal hebben!

Bouwmaterialen voor kozijnen nodig?

Ga je binnenkort je kozijnen vervangen? Kies dan voor de bouwmaterialen van Online Bouwmaterialen. De specialisten van dit bedrijf staan klaar met informatie over de aanpak van het vervangen van kozijnen en de te gebruiken materialen. Contact opnemen kan via de website of telefonisch!

https://www.online-bouwmaterialen.nl/