Vastgoedbeheer
Image default
Aanbiedingen

De vijgenboom als mediterrane traktatie in je eigen tuin

Ben je op zoek naar een fruitboom die niet alleen prachtig is om te zien, maar ook heerlijke vruchten produceert? Dan is de vijgenboom misschien wel de perfecte keuze voor jouw tuin! deze mediterrane boom is eenvoudig te kweken en heeft weinig onderhoud nodig. Toch produceert hij een overvloed aan zoete, sappige vijgen. Eet ze rechtstreeks van de boom of gebruik ze in allerlei recepten!

 

Een zonnige plek voor de vijgenboom

De vijgenboom houdt van zonlicht en heeft minstens zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Kies daarom een plek waar je boom veel zonlicht krijgt. Zorg er ook voor dat de locatie beschut is tegen harde wind en vorst. De vijgenboom kan namelijk niet goed tegen extreme temperaturen.

 

Goede grond

Naast zonlicht heeft de vijgenboom goed doorlatende grond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Zorg ervoor dat de grond waarin je de vijgenboom plant goed gedraineerd is. Je kunt de grond verbeteren door compost en organische meststoffen toe te voegen. 

 

Onderhoud van de vijgenboom

De vijgenboom heeft niet veel onderhoud nodig. Maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je boom goed blijft groeien en bloeien. In het voorjaar en de zomer moet je de boom regelmatig water geven om de grond vochtig te houden. Tijdens de wintermaanden heeft de boom minder water nodig. Gebruik een organische meststof om de boom in het voorjaar en de zomer te voeden. 

 

Snoeien voor een maximale oogst

Snoei je vijgenboom in de late winter of vroege lente om nieuwe groei te stimuleren en de oogst te maximaliseren. De vruchten worden gevormd op de nieuwe groei van het voorgaande jaar. Dus door de boom elk jaar te snoeien, help je om nieuwe groei te stimuleren.

 

Geniet van je vijgenoogst

Als je eenmaal je eerste oogst hebt binnengehaald, zijn er veel manieren om van je vijgen te genieten. Verse vijgen zijn heerlijk om rechtstreeks van de boom te eten. Je kunt ze ook gebruiken in allerlei gerechten en recepten, zoals salades, pizza’s, jam en desserts.


Jouw eigen vijgen kweken? Met een mooie vijgenboom van My Palmshop, gaat dat je zeker lukken!

https://www.mypalmshop.nl