Vastgoedbeheer
Bedrijven

Dit bepaald de waarde van een huis

Vraag een willekeurige makelaar wat de waarde van een huis bepaald dan zal hij (of zij) vaak gekscherend komen met de 3 L’s. Locatie, locatie, locatie. Dat klopt natuurlijk grotendeels. De locatie van een woning is ontzettend bepalend voor de waarde van een huis. In 2018 betaalde je voor 11 m2 in Amsterdam al 1.5 ton. Dan moest je de wc ook nog eens delen met een huisgenoot en als je denkt dat die woning dan wel op een toplocatie zou staan, dan heb je het ook mis. Voor hetzelfde geld staat nu een complete woning van 109 m2 mét tuin (en natuurlijk zonder gedeeld toilet) te koop in Den Helder.

Verbouwen of kopen

Ook in Apeldoorn zijn nog -in vergelijking met woningen in de hoofdstad- betaalbare huizen te koop. Heb je daar iets op het oog dan zoek je hypotheekadvies in Apeldoorn. Wunderink verzekeringen is één van de organisaties die je hierbij zou kunnen helpen. Ook overigens als je jouw bestaande woning wil verbouwen.

Opbouw(end) advies

Want ja, we hadden het over de locatie van je huis dat de waarde bepaalt maar er zijn natuurlijk meer waarde bepalende factoren. Een opbouw of een uitbouw of dakkapel kan de waarde van je woning vermeerderen. Ook groot onderhoud kan helpen. Wil je jouw woning verkopen dan is dat iets waar potentiële kopers over kunnen vallen. Je wil geen woning met asbest of schimmel. Dat is niet goed voor de gezondheid, dus ook niet voor de verkoopprijs.

Ieder zijn smaak

Ook  is het goed te bedenken dat jouw smaak niet die van de ander is. Ben je bijvoorbeeld gek van de chique boutique stijl kan dat voor een ander heel anders zijn. Wellicht is die niet in staat om daar ‘door heen te kijken’.  Het is wat gek misschien maar wil je een huis verkopen dan is het vaak aan te bevelen om de woning zo smaak neutraal mogelijk te maken voor de foto’s op Funda en voor de bezichtigen.

De R van Reputatie

Ook de reputatie van de plek waar de woning staat, bepaald de waarde van een huis. Bij de aankoop van een woning is het goed om hier kritisch naar te kijken. Soms heeft een stadsdeel een slechte naam maar zitten er wel degelijk goede buurten bij. De prijs van de woning kan door deze slechte reputatie iets lager liggen. Ben je een woningzoeker dan is dit een waardevolle kans. Meer woning voor je geld!