Vastgoedbeheer
Woningen

Hoeveel overbieden

Hoger bieden op een huis is de norm om te kunnen huren of kopen. Ja je leest het goed. Overbieden op een huurwoning gebeurd ook al. Wie de hoogste huurprijs betaald kan de woning huren.

Hoeveel overbieden op huurwoning?

Ik ben faliekant tegen het overbieden op een huurwoning. Het huis is niet van jou en zal ook nooit van jou worden. Om dan de hoogste huurprijs te gaan betalen is echt dom. Natuurlijk kan het zijn dat jij dringend een huis zoekt en snel ergens moet wonen. Lexwonen heeft een beter idee hoe je kan gaan wonen inclusief waardeontwikkeling van je woning.

Tijdelijke hypotheek met 4 personen

Snel binnen paar weken samen met 2,3 of 4 personen samen in 1 huis wonen. Een TIJDELIJKE hypotheek met meerdere personen. Hoeveel overbieden met 4 personen? Om te kunnen overbieden met 4 personen moet je enkele zaken vooraf goed weten.

  1. Hoeveel eigen geld hebben we samen?
  2. Hoeveel bedraagt de taxatiewaarde aan te kopen huis?
  3. Heeft op dit moment iemand een eigen huis dan overwaarde weten.

Hoeveel overbieden hangt af van het taxatierapport. Voorbeeldje, vraagprijs woning € 550.000,-. Jullie kunnen samen op inkomen € 700.000,- lenen. Bedraagt de taxatie van jullie huis € 500.000,- terwijl jullie  een hoger bod doen van € 600.000,- let dan goed op. Ondanks dat jullie op inkomen € 700.000,- kunnen lenen en jullie bod van € 600.000,- hebben jullie € 100.000,- eigen geld nodig.

Taxatierapport is maximale hypotheek

Het taxatierapport is jullie maximale hypotheek. Rest met eigen geld betalen. Hoeveel overbieden is dus niet een vraag waar je snel op kan antwoorden. Hoeveel overbieden verantwoord is moet je dus vooraf goed inventariseren. Lexwonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur. Hij kan vrij snel schakelen. Een huurwoning zoeken is echt kansloos maar  kopen met meerdere woningzoekers is sinds 2022 de oplossing om te kunnen wonen.

Huurwoning Veenendaal versus Koopwoning

Hoeveel hoger bieden

Lexwonen heeft een paar mooie voorbeelden staan van klanten die een huurwoning Veenendaal zochten. Stef, Johan, Erik en Martijn zochten samen een huurwoning in Veenendaal. Via Lexwonen konden deze vrienden met 4 personen € 890.000,- lenen voor een tijdelijke hypotheek. Hoeveel overbieden was niet de belangrijkste vraag omdat er genoeg spaargeld was. De maximale hypotheek echter was riant genoeg om een leuk huisje te kunnen kopen.

Verplicht samen in een huis wonen

Het is verplicht om samen in een huis ter wonen. Ook dient iedereen op dat adres ingeschreven te staan. Het overbieden kost natuurlijk eigen geld, laat omschrijven bij de notaris wie er geld inbrengt en hoeveel. Lexwonen kan jullie daar in begeleiden omdat hij al jaren hypotheken voor 4 personen regelt.

Stel dat jullie een tijdelijke hypotheek hebben afgesloten. Over 12 jaar gaat ieder zijn eigen weg en moet de overwaarde verdeeld worden. Als iemand € 20.000,- heeft gestort in verband met overbieden dan gaat dit bedrag er eerst uit zodat je de zuivere overwaarde overhoudt.

Voorbeeld overbieden 4 personen en weer verkopen

Even een voorbeeld waarom je bij de notaris alles moet vastleggen. Stel nu eens dat Piet, Bart en Tim samen een huis kopen voor € 500.000,-.  Tim heeft € 50.000,- eigen geld ingebracht om te overbieden. De woningwaarde bedraagt € 500.000,-. Na 10 jaar bedraagt de marktwaarde van de woning € 700.000,-. Omdat er niets is geregeld bij de notaris bedraagt de overwaarde € 200.000,- en deze wordt verdeeld over 3 personen.

Tim zijn ingebrachte eigen geld is hij voor twee derde kwijt. Als hij dit had laten omschrijven dan was eerst die € 50.000,- naar hem gegaan en vervolgens de overwaarde van € 150.000,- verdeeld door drie personen. Je ziet dat de notaris belangrijk is voor alle partijen.

Overbieden Amersfoort

Een huurwoning in Amersfoort is kansloos. Amersfoort is net als Utrecht, Breda, Eindhoven en Tilburg. Ook in Amersfoort moet je wachten tot wellicht 2034 voordat er voldoende huurwoningen zijn. Lexwonen regelt regelmatig een tijdelijke 4 persoonshypotheek in Amersfoort.

Overbieden en de koopakte

Let goed op wat je in de koopakte vermeld qua voorbehoud van financiering. Doe jij een bod van € 600.000,- onder voorbehoud van financiering dan moet je wel het bedrag noemen van het financieringsvoorbehoud. Wil jij het hoger geboden bedrag gehaal meefinancieren dan heb je geen kans. Verkopend makelaars kiezen meestal voor een koper die weinig hoeft te financieren.

Dus hoe meer overwaarde en eigen geld er ingelegd wordt des te meer kans op een huis. Heb je vragen over het meefinancieren van kosten of kopen met meerdere personen? Vragen over huren of kopen? Lexwonen is 7 dagen per week bereikbaar.