Vastgoedbeheer
Image default
Bedrijven

Kan ik digitaal een VOG aanvragen?

Heb je een VOG nodig voor bijvoorbeeld je werk of stage? Dan moet je deze aanvragen bij de gemeente. Hiervoor moet je een afspraak maken en dan wordt hij thuisgestuurd. Maar je kan ook online via een tussenpersoon een VOG digitaal aanvragen. Dit bespaart tijd voor jou. Je laat al je gegevens achter en zij vragen de VOG digitaal voor je aan. Er wordt vertrouwelijk met je gegevens omgegaan en zo bespaar jij tijd omdat je niet naar de gemeente hoeft

Wat is een VOG?

VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag en het is als het ware een bewijs dat jouw justitiële verleden geen gevaar is voor jouw toekomstige werk. Als je dus ooit iets hebt gedaan onder de noemer fraude, en je vraagt een VOG aan om bij een bank te werken zal je deze niet krijgen. Een VOG aanvragen kan dus ook digitaal.

Waarvoor heb je een VOG nodig?

Voor veel banen heb je verplicht een VOG nodig, als docent, bij de overheid en als taxichauffeur bijvoorbeeld. Voor veel banen is het niet wettelijk verplicht, maar toch vragen veel werkgevers om een VOG, zelfs vaak al bij een stage. Gewoon, om er zeker van te zijn dat ze niemand aannemen met een crimineel verleden. Alhoewel het niet zo hoeft te zijn dat wanneer je een strafblad hebt, je geen VOG krijgt. Ze kijken namelijk echt naar welk type baan je gaat doen en of je straf daarvoor een gevaar kan zijn. Als je iets van een hoge verkeersboete op je naam hebt staan, kan het zo zijn dat wanneer je docent wilt worden, je wel een VOG krijgt. Maar als je een mishandeling op je naam hebt staan en docent wil worden, kan het zo zijn dat je geen VOG krijgt.

Wat zijn de voordelen van digitaal je VOG aanvragen?

Als je online je VOG aanvraagt zijn er een aantal voordelen. Het kost iets extra maar je betaalt ervoor dat je niet zelf een afspraak bij de gemeente hoeft te maken. Je laat simpelweg je gegevens achter en de VOG wordt voor je aangevraagd en je krijgt hem thuisgestuurd.