Vastgoedbeheer
Image default
Woning en Tuin

Huis snel verkopen, wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn diverse situaties te benoemen waarbij er een groot belang is ontstaan om een huis snel te verkopen. Helaas is het niet altijd eenvoudig om in deze behoefte te voorzien. In de praktijk komt het regelmatig voor dat het bijzonder lastig is om een woning binnen een kort tijdsbestek van de hand te doen. In dat geval zijn er nog altijd zeer interessante mogelijkheden om een huis snel te verkopen.

Wanneer een snelle verkoop van een woning van groot belang kan zijn

Een snelle verkoop van een woning van groot belang kan zijn in geval van een echtscheiding zodat de scheidende partners snel een vervelende- en emotionele periode achter zich kunnen laten. Daarnaast kan een snelle verkoop van een woning van belang zijn als er sprake is van dubbele hypotheeklasten of juist een plotseling verlies van inkomsten. In dit laatste geval is het van groot belang om een executieveiling te voorkomen omdat een woning bij dit soort verkooptrajecten relatief weinig zal opleveren.

Is een snelle verkoop van een woning mogelijk?

Hoewel er zeer veel vraag is naar huizen en de woningmarkt er op het eerste gezicht zeer gunstig uitziet voor een snelle verkoop van een woning, is dit in de praktijk niet altijd het geval. Zoals aangegeven zijn er woningen die er lastig verkoopbaar zijn. Ook in deze situatie is een snelle verkoop van een woning nog altijd mogelijk. Je kunt hiervoor gebruik maken van de service van een organisatie zoals Directhuisverkopen.com. Deze organisatie heeft een zeer praktisch concept ontwikkeld waarbij je jouw woning binnen twee weken verkocht kunt hebben voor een zeer redelijke prijs.

Hoe werkt deze mogelijkheid om een huis snel te verkopen?

Het concept waarbij je snel je huis kunt verkopen, is relatief eenvoudig. Als je hebt aangegeven dat je jouw woning snel wilt verkopen, zal een makelaar van Directhuisverkopen.com je woning gratis taxeren. Binnen twee werkdagen zal er een bod worden uitgebracht. Dit bod zal tussen de 75% en 85% van de marktwaarde van het huis liggen en hiermee een stuk hoger zijn dan de opbrengst van de verkoop van het onroerend goed op een executieveiling. Als je akkoord gaat met het bod, zal de verkoopprocedure in gang worden gezet. De verkoop zal binnen twee weken voltooid zijn. De woning is dus letterlijk snel verkocht. Bijkomend voordeel is dat er geen courtage-, makelaars- en notariskosten in rekening worden gebracht. Een huis snel verkopen op deze manier biedt dus veel praktische voordelen buiten het feit dat je als verkopende partij volledig ontzorgd wordt.