Vastgoedbeheer
Banen en opleidingen

Traineeship gemeente: waarom niet?

Een gemeente is saai. Die zijn toch alleen van de paspoorten? Ambtenaar worden, dat nooit! Althans dat is de eerste gedachte die bij menig afgestudeerden voorkomt, toch blijkt de werkelijkheid anders. Wist u dat werken bij een gemeente betekent dat u werkt in een hele dynamische omgeving? De werkzaamheden zijn divers en dat allemaal in een politieke omgeving.

 

Juist wel een traineeship bij de gemeente?

Een gemeente is er echt niet alleen voor de paspoorten. De werkzaamheden richten zich op verschillende terreinen zoals:

  • ruimtelijke ontwikkeling
  • milieu
  • zorg
  • cultuur
  • sport

Er zijn dus veel terreinen waarop u werkzaam kunt zijn. Het interessante bij een gemeente is, dat de gemeente er voor alle inwoners is. Dat betekent dat u te maken hebt met veel verschillende belangen. Belangen van inwoners, maar ook van bedrijven.

Ook de politieke omgeving voegt een extra dimensie toe. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren veel interessante ontwikkelingen op de gemeente afgekomen, zoals verschuiving van zorgtaken naar de gemeente, vraagstukken met betrekking tot duurzaamheid en bijvoorbeeld de nieuwe Omgevingswet. Dit vraagt ook andere ambtenaren die leergierig, ondernemend en resultaatgericht zijn.

Ook biedt de gemeente, gezien de vergrijzing de komende jaren, volop kansen om u verder te ontwikkelen.

 

Waarom een traineeship bij gemeente via newpublic?

Werken bij een gemeente kan door te solliciteren op een vacature, maar voor echt toegevoegde waarde volg je een traineeship bij een gemeente. Naast het werken aan een project, volgt u een opleidingsprogramma en wisselt u ervaringen uit met andere trainees. U wordt uitgedaagd om wat u geleerd heeft tijdens het programma toe te passen in uw project. Misschien bent u wel de pionier van morgen.

Voor meer informatie kijkt u op: www.newpublic.nl