Vastgoedbeheer
Image default
Woningen

Woningrenovaties die de beste ROI bieden voor doorverkoop

Woningrenovaties kunnen een geweldige manier zijn om waarde toe te voegen aan uw woning, vooral als het gaat om doorverkoop. Renovatie kan ook een goede return on investment (ROI) bieden als het goed wordt gedaan. Of u nu op zoek bent naar kleine reparaties te doen, een uitgebreide verbouwing te voltooien, of iets daartussenin, er zijn thuis 4 renovaties die u de beste ROI opleveren, voor meer marktwaarde en doorverkoop.

1. Geef de keuken een makeover 

Voor degenen die op zoek zijn naar het verbeteren van de esthetiek en de waarde van hun huiseigenschappen, een van de beste huisrenovaties is een keuken upgrade. Volgens diverse onderzoeken kan het remodelleren van de keuken oplopen tot wel 68%.  Bij het updaten van uw keuken, is het belangrijk om een aantal belangrijke functies om overwegen met inbegrip van nieuwe apparaten en werkbladen, evenals bijgewerkt kasten en vloeren. 

2. Fris de badkamer op 

Een andere renovatie die een grote ROI biedt zijn badkamerupdates. Dit omvat het vervangen van armaturen zoals toiletten, wastafels en baden met meer moderne versies. Volgens een Cost vs. Value rapport van Remodeling Magazine’s 2020 kan een middelgrote tot grote badkamerrenovatie een gemiddelde ROI van 62% opleveren. Afwerkingsaccenten zoals tegels en verlichting kunnen ook een leuke touch geven. 

3. Spit de tuin om

Het toevoegen van meer appeal aan je tuin met exterieurrenovaties is ook het overwegen waard. Eenvoudige veranderingen zoals het bijwerken van uw tuinarchitectuur of een verfrissende verfbeurt zullen ver gaan in het verbeteren van de esthetiek van uw huis terwijl potentiële kopers meer stimulans krijgen om een bod te doen. Het Cost vs. Value rapport toonde aan dat midrange exterieur upgrades een gemiddelde ROI hadden van 79%! 

4. Creëer meer bruikbare woonruimte 

Ten slotte biedt het opknappen van een kelder of een andere potentieel bruikbare ruimte ook goede mogelijkheden om de waarde van uw huis te verhogen. Wat ooit een ongebruikte ruimte was kun je wellicht transformeren tot een bruikbare oppervlakte en omtoveren tot slaapkamers of ontspanningsruimten die de vierkante meters en de leefbaarheid van het huis zullen vergroten. Het rapport gaf aan dat middelgrote kelderrenovaties een gemiddelde ROI van 75% opleverden. 

Investeren in vastgoed met weinig geld?

Investeren in vastgoed kan voor eenieder interessant zijn, maar actie ondernemen is vaak niet mogelijk vanwege een ontoereikend budget. Gelukkig is dit bij crowdfunding in vastgoed geen probleem en kunt u vanaf 100 euro al meedoen! Leer meer op https://www.maxcrowdfund.nl/blog/investeren-in-vastgoed-met-weinig-geld en ontdek de mogelijkheden.

Bij het plannen van elk type renovatieproject groot of klein, is het belangrijk om gericht te blijven op kwaliteit vakmanschap boven flitsende trends om de best mogelijke ROI te bereiken wanneer het tijd is voor doorverkoop doeleinden langs de weg. Door het onderzoeken van de huidige trends in de markt en het afwegen van alle beschikbare opties voor het maken van dure verplichtingen, kunnen huiseigenaren ervoor zorgen dat ze maximaal rendement op al het geld geïnvesteerd in hun huis renovaties. 

Sommige huis renovaties zal meer waarde dan anderen, afhankelijk van de markt en het gebied dat je in. Contact opnemen met lokale makelaars is een geweldige manier om een goed begrip van wat verbeteringen zijn het meest wenselijk in uw locatie te krijgen. Met een zorgvuldige planning en onderzoek, kunt u slimme investeringen die zal lonen op de lange termijn als het tijd is om uw huis te verkopen.