Vastgoedbeheer
Image default
Woning en Tuin

Woontrends 2020 | Interieur Inspiratie

Als jij je woning (opnieuw) wilt inrichten, dan is het leuk om dat volgens de laatste woontrends van 2020 te doen. We laten je dan ook graag zien welke interieurtrends je kunt verwachten in 2020.

Earth vibes

In 2020 komen aardse materialen, zoals marmers, versteend hout, gegoten acryl en keramiek samen. Deze natuurlijke en harde elementen kun je leuk combineren met warme texturen, zoals alpacawol en etnische stoffen. Op deze manier kun je het geheel verzachten en een sfeervol geheel creëren.

Daarnaast draait het bij deze woontrend ook om duurzaam wonen. De afkomst van je meubilair wordt steeds belangrijker. Waar komt het vandaan, hoe is het geproduceerd en welke materialen zijn gebruikt? Door duurzame, gerecyclede of tweedehands spullen te kopen, draag je een steentje bij aan een goed milieu.

Beautifully elegant

In 2020 maken elegante rondingen hun herintrede, waarbij ze versterkt worden door diepe kleurtinten. Deze trend kenmerkt zich door ronde elementen, ovale blikvangers en organische vormen. Je kunt de zachte vormen kracht bij geven met gedurfde, diepe kleuren zoals donkerbruin, bordeaux, aubergine en donkerblauw. Dit zorgt direct voor een klassieke touch.

Bij deze woontrend sluiten ronde vormen en strakke lijnen elkaar niet uit, maar versterken elkaar juist. Zo ontstaat een verrassend klassiek schouwspel in je interieur.

Perfectly imperfect

In deze wereld waarin alles perfect moet zijn, gaan we in 2020 juist de schoonheid in het imperfecte bewonderen. Laat volmaaktheid varen en voeg asymmetrische verhoudingen, strakke meubels, geometrische lijnen en grillige accessoires samen in dit warme interieur. Decoreer je interieur met spullen die een verhaal vertellen en je leven verrijken.

Deze woontrend is gebaseerd op de Japanse levenskunst Wabi Sabi. Hierbij draait het om het zien van schoonheid in imperfectie en het omarmen van het alledaagse. De belangrijkste pijlers van deze vorm van levenskunst zijn rust, eenvoud en stilte, waarin de voorliefde voor natuur een grote rol speelt. 

Smart homes

Er komen steeds meer technologische snufjes op de markt die ons leven makkelijker maken. Steeds meer apparatuur wordt draadloos, waardoor je geen kabels meer hoeft weg te werken. En veel apparatuur zoals je mobiel en de smart speaker kun je met je stem bedienen. Deze ontwikkelingen mogen we dan ook dankbaar in ons interieur in 2020 gebruiken. Denk hierbij ook aan kleinere dingen zoals je schakelmateriaal, want deze details kunnen veel doen voor je inrichting. Zo kun je tegenwoordig ook speciale stopcontacten aanschaffen voor je usb kabels, wel zo modern en handig. Een mooi voorbeeld dat goed bij de woontrends van 2020 past is het Gira E2 mat zwart schakelmateriaal.

https://www.gira-schakelmateriaal.com/