Vastgoedbeheer
Hobby en vrije tijd

6 tips: Muggenplaag in huis bestrijden

Een muggenplaag in huis kan voor heel wat problemen zorgen. Zo kan het zijn dat je fruit wordt aangevreten of dat je heel vaak gebeten wordt door de mug. Iedereen heeft dit natuurlijk liever niet, vandaar dat het dan ook tijd is om er iets aan te doen. We hebben voor jou de zes beste tips om een muggenplaag in huis te bestrijden.

Het eerste wat je moet doen is een muggenlamp kopen. De reden hiervoor is dat dit toch wel de meest makkelijke manier is om die muggen bij je uit huis te krijgen. De muggen worden naar de lamp toe getrokken door het licht. Als ze dit aanraken gaan ze dood. Als je op zoek bent naar een goede dan is Cyclone een top keuze. Deze heeft eigenlijk elk mogelijke functie die een lamp kan hebben. De tweede tip is om citronella te kopen. Dit product kun je herkennen aan de geur van citroen, het blijkt namelijk dat muggen dit geen aangename geur vinden. Je kunt van die stokjes kopen, die kun je weer in huis zetten om de muggen te verjagen. De derde tip is om de deuren en ramen overdag dicht te doen. Zo krijg je ook veel minder muggen die binnen vliegen. Hierdoor zul je dan ook minder snel gestoken worden en dus minder overlast hebben.

{externalimage}}

 

Meer muggenplaag tips

De vierde tip is om het huis goed op te ruimen. Als je namelijk heel veel rotzooi zoals etensresten in huis hebt dan is de kans op muggen vele malen groter dan bij een goed opgeruimd huis. Het kan dus zeker handig zijn om het huis eens onder handen te nemen. De vijfde tip is om een ventilator te gebruiken bij het slapen. Muggen houden namelijk niet van bewegende lucht en de ventilator is dan ook de ideale manier om de muggen te verjagen. De laatste tip is om vaak te gaan douchen in de zomer. Zo ruik je namelijk minder naar zweet. Muggen houden wel van een zweet lucht, vandaar dat douchen dus zeker bij kan dragen om de muggen te verminderen. Het is dus helemaal niet zo heel erg lastig om een muggenplaag op te lossen, je moet alleen even weten wat je nu precies aan het doen bent. Volg deze tips dan ook en je bent echt zo van al die muggen af, het hoeft niet zo heel lastig te zijn.