Vastgoedbeheer
Image default
Verbouwen

Cilindersloten

Een goed slot op de deur is nog nooit zo belangrijk geweest. Inbrekers worden steeds handiger met het openbreken van de sloten en wanneer je dan een makkelijk slot hebt, wordt het voor de inbrekers veel te makkelijk om de deur open te breken. Zo hebben de inbrekers steeds meer technieken waar sloten niet tegen opgewassen zijn. Tenzij je kiest voor een cilinderslot die hier tegen beveiligd is. In deze tekst gaan we kijken naar welke sloten het beste zijn om een inbreker tegen te gaan en waardoor deze sloten wel geschikt zijn en andere sloten dat niet zijn.

Cilindersloten

Een cilinderslot is een slot waarbij een cilinder door de geheel deur loopt. Door middel van een sleutel in de cilinder te steken, buigen de stiftjes of plaatjes naar boven en beneden en kan het slot geopend worden. Het slot kan alleen geopend worden met een sleutel die er bij hoort omdat anders de stiftjes en plaatjes niet zullen schuiven. Zijn alle cilindersloten dan ook voldoende om een inbreker tegen te gaan? Nee. Tegenwoordig is een cilinderslot met een SKG3 keurmerk voldoende. Dit wordt ook nog eens bevestigd door de bouwbesluiten van dit moment, maar zelfs dan is het nog mogelijk voor inbrekers om het slot te forceren.

SKG3 slot met gehard stalen brug

Het enige slot wat op dit moment voldoende is om inbrekers tegen te gaan is een SKG3 slot met gehard stalen brug. Doordat de brug gemaakt is van gehard staal, lukt het de inbreker niet om in te breken. Wanneer de brug dat niet is, is het voor een inbreker nog steeds makkelijk om een slot open te breken. Het is dus belangrijk dat u snel controleert welk slot u heeft en deze eventueel vervangt door een slot wat de juiste beveiliging heeft.

Kerntrekken

Een tactiek die veel toegepast wordt door inbrekers heet kerntrekken. Dit is momenteel zelfs de meest populaire truc voor inbrekers om toegang te krijgen tot een woning. Hierbij schroeft de inbreker een schroef in de cilinder en trekt hij het hele zaakje er vervolgens gemakkelijk uit. Het is dus ook ontzettend belangrijk om een slot te hebben met kerntrekbeveiliging. Het SKG3 slot met gehard stalen brug is ook beveiligd tegen kerntrekken en bezit dus kerntrekbeveiliging.

Tot slot

Een goed slot is dus ontzettend belangrijk voor het tegengaan van inbraken in het huis. Het is belangrijk dat je snel controleert welk slot je hebt en deze eventueel vervangt wanneer hij niet meer voldoende is om inbrekers tegen te gaan. Dit zijn bijvoorbeeld de SKG3 cilindersloten met gehard stalen brug. Dit slot is beveiligd tegen alle soorten inbraken.

Sluitplan

Ook voor sluitplannen kan je heel goed gebruik maken van cilindersloten van M&C. Je kan het hele bedrijf vorzien van verschillende lagen toegang met je cilinderslot. Waardoor je zelf kan bepalen wie welk cilinderslot mag bedienen. Je kan er nog veel meer over lezen op de pagina van M&C cilinders bij “sluitplan

https://mc-cilinder.nl/cilindersloten/