Vastgoedbeheer
Image default
Bedrijven

De voordelen van regelmatig loodgietersonderhoud voor jouw vastgoed

Het is om verschillende redenen belangrijk regelmatig een loodgieter in Eindhoven, Tilburg of bijvoorbeeld Den Bosch in te schakelen voor onderhoud aan je vastgoed. Een loodgieter biedt ondersteuning bij het voorkomen van verstoppingen in de afvoer, het tijdig herkennen van lekkende leidingen en het onderzoeken van de dakbedekking op slijtage. Zou je te lang wachten met het uitvoeren van dergelijk onderhoud, dan kan dit leiden tot een zeer vervelende en lastig te herstellen vochtschade. Denk bijvoorbeeld aan rottend hout van het dak onder de dakbedekking. In dit artikel lees je meer over de rol die een loodgieter kan spelen in het onderhoud van je vastgoedobjecten.

 

Loodgieter helpt beginnende verstoppingen op te lossen

De kans op verstoppingen in de afvoer binnen woningen en bedrijfspanden is niet uit te sluiten. Dagelijks komt er restafval in de afvoer terecht. Denk aan grote proppen toiletpapier, zeepresten na het douchen of wassen van je handen, etensresten bij het spoelen van de borden na het eten, enzovoorts. Restafval hoopt zich langzaamaan op, waarmee er een beginnende verstopping ontstaat. Het preventief laten doorspuiten van de afvoer door een loodgieter voorkomt dat deze verstopping erger wordt. Dat laatste zou ertoe kunnen leiden dat sanitair niet meer te gebruiken is.

 

Tijdig een lekkage opsporen en verhelpen

Niet alleen helpt een loodgieter verstoppingen in de afvoer tegen te gaan. Schakel een loodgieter ook in om lekkages op te sporen en te verhelpen. Een lekkende waterleiding zorgt voor een vervelende vochtschade en een te hoge luchtvochtigheid binnen je panden. Dat laatste resulteert in het erger worden van onder meer reumatische- en astmatische klachten. Nog vervelender is een lekkende gasleiding; het zou kunnen leiden tot een koolmonoxidevergiftiging bij bewoners of gebruikers van het vastgoed. Loodgieters hebben de kennis, expertise en hulpmiddelen om lekkages in een vroeg stadium op te kunnen sporen en te kunnen verhelpen.