Vastgoedbeheer
Image default
Dienstverlening

Een begrafenisonderne – Vijf interessante feiten over begrafenissen

Balsemen

Tijdens het balsemen van een lichaam verwijdert de begrafenisondernemer het bloed en de lichaamsvloeistoffen en behandelt hij het lichaam met een balsemvloeistof, die de ontbinding vertraagt. Balsemen bestaat al heel erg lang en zelfs in het oude Egypte vond er mummificatie plaats dat ook een vorm van balsemen is en die gedurende een periode van 5000 jaar (vanaf ongeveer 6000 voor Christus) werd uitgevoerd! Balsemen gebeurt tegenwoordig nog steeds, zodat mensen een lichaam als het ligt opgebaard of tijdens een ceremonie kunnen bekijken. Een alternatief voor balsemen is tijdelijke koeling van het lichaam.

Verschillende woorden voor dood

Er zijn zoveel verschillende woorden die allemaal dood, de dood of doodgaan betekenen. Misschien heb je wel een bepaald woord dat je het liefst gebruikt of ken je iemand die een bijzonder abstracte versie van het woord gebruikt. Er zijn in de Nederlandse taal alleen al meer dan 200 verschillende uitdrukkingen voor de dood. Enkele voorbeelden zijn ‘het loodje leggen’, ‘onder de zoden gaan’ en ‘opstijgen’.

Koninklijke sterfgevallen
Het is altijd groot nieuws wanneer er een koning sterft, maar toen prinses Diana in 1997 plotseling stierf, gingen er ook enorm veel mensen de straat op om te rouwen; sommigen zeggen dat er maar liefst 1 miljoen mensen op de been waren. Maar liefst 2,5 miljard mensen van over de hele wereld hebben, samen met Elton John die een persoonlijke versie van ‘Candle in the wind’ zong, de begrafenis bekeken. Diana ligt nu op een begraafplaats in Althorp, waar ze vandaan kwam, begraven.

As verstrooien
In plaats van je as in de zee of op de top van een berg uit te strooien, kun je kiezen voor een plek die nog veel verder weg ligt. Voor ongeveer £ 10.000 kun je je as naar de ruimte of naar de maan laten verzenden. Als dat een beetje duur klinkt, kun je ook kiezen voor de goedkopere optie van ongeveer £ 600 waarbij het met een pijl de ruimte in wordt geschoten.

Presidentiële begrafenis
President Ronald Regan stierf op 93-jarige leeftijd en bij zijn begrafenis waren er 200.000 mensen aanwezig en alleen al in de Verenigde Staten bekeken 20 miljoen kijkers de ceremonie op TV. Bij zijn begrafenis was er een optreden van de luchtmacht wat £ 40.000 per uur heeft gekost! De totale kosten van de begrafenis waren ongeveer £ 260 miljoen. Ronald was ooit een strandwacht en in de zeven zomers die hij in Lowell Park werkte, wist hij maar liefst 77 levens te redden. Hij voerde later ook campagne voor Nixon en gaf in zijn strijd om het presidentschap maar liefst 200 toespraken.
mer

Wanneer je door de pijn van het verlies van een geliefde gaat, heb je zeker intense gevoelens van verschillende emoties. Het is niet aan te raden om op dit moment beslissingen te nemen omdat het je oordeel zeker kan vertroebelen. Maar het is soms tijdens het plannen van de begrafenis onvermijdelijk, omdat er veel dingen zijn die je moet overwegen en moet beslissen. Het inhuren van een begrafenisondernemer wordt dan ten zeerste aanbevolen omdat ze bekend zijn met het proces van het plannen van een begrafenis en elke dag gezinnen in een vergelijkbare situatie, als waar jij in zit, helpen. Het is een verstandige keuze om een begrafenisondernemer te vragen om je te assisteren.

Enkele van hun vele verantwoordelijkheden omvatten het ophalen en het klaarmaken van het lichaam voor de crematie of voor een traditionele begrafenis. Ze kunnen het vervoer van het lichaam van en naar het mortuarium coördineren, het lichaam voorbereiden of aankleden zodat het kan worden opgebaard en de voorbereidingen voor de begrafenisdienst voor je familie en vrienden treffen, zodat jullie in alle rust de laatste eer kunnen bewijzen.

De begrafenisondernemer kan ook overlijdensberichten naar de media of kranten sturen. Zij zullen de bloemen en andere items ,die tijdens de dienst worden gebruikt, regelen en vaak zullen ze je ook een selectie van begrafenisprogramma’s, gebedskaarten, een weergave van fotoborden en herdenkingsmappen bieden.

Ten slotte is het essentieel dat de begrafenisondernemer ook op een persoonlijk niveau enige troost biedt aan de rouwende familie, zodat jullie de begrafenis van een geliefde tot in de puntjes kunt verzorgen.

Bezoek de webspagina van Offerte.nl begrafenisovernmers.

https://offerte.nl/begrafenis