Vastgoedbeheer
Image default
Huishoudelijk

Gas of inductie kookplaat. Wat is het beste?

Voordat u met dit artikel begint, moet worden opgemerkt dat er geen betere of slechtere optie is, beide typen hebben hun bijzonderheden en, afhankelijk van uw keuken, het ene model past beter dan het andere.

Ons doel is dus om de positieve punten van elk model, zowel de gaskookplaat als de inductiekookplaat, aan het licht te brengen en zo het beste product voor uw keuken te kiezen. Kijk maar eens?

 

Gas of inductie: De kookplaat kennen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een kookplaat niet alleen voor degenen die een keuken hebben gepland of voor degenen die niet langer een conventioneel fornuis willen.

Omdat het een apart stuk is, is het mogelijk om kookplaten te vinden met één of meerdere monden die in verschillende posities zijn gerangschikt, wat helpt om grotere of zwaardere potten te gebruiken.

Een ander voordeel is het vinden van modellen van verschillende materialen en kleuren op de markt. Dit maakt het makkelijker om de decoratie van uw keuken nog meer met uw stijl te verlaten.

 

Gas of inductie: Gas kookplaat

Het belangrijkste voordeel van de gaskookplaat is de installatie, aangezien u dezelfde middelen nodig hebt als bij een conventioneel fornuis, d.w.z. een LPG of aardgasuitlaat.

Een ander voordeel van dit model is dat het alleen elektrische energie gebruikt op het moment van de ontsteking. Hierdoor heeft het apparaat geen invloed op uw elektriciteitsrekening.

 

Gas of inductie: Inductie kookplaat

De inductiekookplaat modellen hebben een technologie die direct warmte overdraagt aan de pan. Dit verspilt geen elektriciteit en voorkomt brandwonden, omdat alleen de pan opwarmt.

De pan moet echter wel een speciale bodem hebben, gemaakt van ferro-metaal! Klinkt ingewikkeld, maar om te controleren, gebruik je gewoon een magneet. Als het vast komt te zitten, komt dat omdat de pot deze bodem van ijzerhoudend metaal heeft.

Een ander voordeel is dat het makkelijker te reinigen is als iets wat je kookt eraf valt, omdat het oppervlak niet heet wordt.

 

Slotoverwegingen

Probeer bij de keuze van uw kookplaat na te denken of u mobiliteit, bruikbaarheid en/of snelheid nodig heeft. Probeer ook te zien hoeveel u bereid bent te besteden aan gas en energie en vergeet niet dat als u een gas of inductie kookplaat koopt, u ook zult moeten investeren in een aparte oven.

Als u kinderen heeft en een budget dat het mogelijk maakt om een kookplaat te kopen door middel van inductie, zal de veiligheid voor uw gezin zeer bevredigend zijn. Maar als u weinig kookt of als u gemakkelijk wilt verhuizen, is de traditionele gaskookplaat misschien wel de beste optie.