Vastgoedbeheer
Image default
Bedrijven

Het betalen van een bedrijfspand

Ben jij een iemand met een droom en visie met betrekking tot ondernemen? Dan is het zo dat jij naast een duidelijk plan tevens een goede locatie moet verkrijgen. Een locatie waarin het mogelijk is om een jouw bedrijf te vestigen. In deze locatie kan jij een sfeer creëren die overeenkomt met jouw visie en daarnaast is het mogelijk om jouw producten te verkopen in jouw winkel. Als jij een locatie wilt verkrijgen dan zal jij een hypotheek moeten afsluiten waarmee het mogelijk is om een pand aan te schaffen. Door een hypotheek bedrijfspand kan jij aan de slag gaan met het vestigen van jouw onderneming en natuurlijk ervoor zorgen dat jij bekend raakt onder de mensen.

Hypotheek voor ondernemers

Indien jij een hypotheek wilt afsluiten dan is het soms moeilijk om voldoende inkomen bij elkaar te krijgen om op deze wijze jouw hypotheek te verkrijgen. Voor een ondernemer geldt dat het vaak nog veel lastiger is om een hypotheek te verkrijgen aangezien het aan de hand van een inkomen is. Immers is jouw financiële situatie als ondernemer vaak onzekerder aangezien jij geen vast inkomen hebt. Voor het verkrijgen van een hypotheek gericht op jouw onderneming geldt dat er gelukkig ook andere voorwaarden gelden. Desondanks moet jij wel vaak over voldoende eigen vermogen beschikken.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden waar jij aan moet voldoen indien jij graag een zakelijke hypotheek wilt verkrijgen. Het is namelijk zo dat jij naast voldoende eigen vermogen nog steeds een ontzettend groot bedrag wilt lenen bij het aanschaffen van een bedrijfspand. Daarom moet jij in staat zijn om duidelijk aan te tonen richting de kredietverstrekker dat jij in staat bent het geleende bedrag weer terug te betalen. Dit kan je doen door te komen met een duidelijk plan waarmee jij verwacht veel winst te behalen. Daarnaast helpt het vaak om een extra inkomstenbron te hebben.

Het voordeel van een extra inkomstenbron

Door een extra inkomstenbron te hebben kan jij richting de kredietverstrekker laten zien dat jij voldoende financiële stabiliteit hebt. Zelfs als de onderneming niks wordt ben jij nog steeds in staat om het geleende bedrag terug te betalen aan de hand van een de andere inkomstenbron. Hierdoor is de kans op het krijgen van een lening veel groter. Daarnaast geeft het voor jou als ondernemer tevens wat lucht aangezien jij niet volledig afhankelijk bent van één inkomstenbron. Hierdoor kan jij de vaste lasten die jij hebt blijven betalen.

Tijd en balans

Misschien dat het voor jou als ondernemer niet lukt om ervoor te zorgen dat jij een tweede inkomstenbron hebt aangezien hier onvoldoende tijd voor is. Door alles te geven voor jouw onderneming heb jij natuurlijk veel kans op slagen maar ook veel risico op verlies. Zorg dat jij in ieder geval voordat jij begint op zoek gaat naar een gat in de markt. Bij een gat in de markt is de kans op succes een stuk groter aangezien de producten die jij verkoopt uniek zijn waardoor mensen het eerder zullen kopen. Probeer als ondernemer een unieke balans te vinden in alles wat je doet en verkoopt.  

Bron: FinaForte