Vastgoedbeheer
Image default
Bedrijven

De keuring van een woning

Het is belangrijk om een bouwkundige keuring toe te passen bij de woning die jij gaat kopen. Bij het verhuizen zal je misschien al blij zijn dat je überhaupt een woning hebt gevonden, toch is het belangrijk om kritisch te blijven. Door een bouwkundige keuring stel jij een aantal zaken vast met betrekking tot het huis. Zo weet jij voortaan wat de prijs is van de woning die jij wilt betalen. Daarnaast ben je in staat om vast te stellen waar nog in geïnvesteerd moet worden. Hierbij geldt dat er voor iedere woning vaak nog wel wat aan te merken valt. Bij het klussen kan je de woning vervolgens naar jouw wensen inrichten.

Constructie van de woning

Bij de bouwkundige keuring ga jij of een expert gericht op het bekijken en bestuderen van woningen naar het huis toe dat jij wenst te kopen. Hierbij zal de expert natuurlijk oog hebben voor detail zodat jij als koper weet wat voor huis jij straks in bezit krijgt. Echter zal een expert met name kijken naar de grote zaken die betrekking hebben met de woning. Denk hierbij aan het jaartal van de woning, hoe de muren erbij staan en of de vloer beschadigd is. Verder zal de expert proberen in te schatten hoe groot de kans op schade is richting de toekomst. Ten slotte zal de expert een indicatie geven van de marktwaarde die het huis over een aantal jaren zal hebben.

De marktwaarde

De huidige marktwaarde van een woning ligt vaak erg hoog. Dit heeft te maken met het feit dat er door een tekort aan woningen sprake is van het oplopen van prijzen. Huizen waren tien jaar geleden veel minder geld waard dan nu het geval is. Misschien dat de situatie over tien jaar anders is en dan is het belangrijk dat jij de woning nog steeds voor een mooi bedrag kan verkopen. Door het rapport dat de expert op zal stellen kan jij achterhalen wat de waarde van de woning over tien jaar ongeveer zal zijn. Dit heeft te maken met het kijken naar jaartallen en de constructie en inrichting van de woning.

De expert

Indien jij kiest voor een bouwkundige keuring dan is het verstandig om te gaan voor een expert. Deze expert is immers in staat om op een vakkundige manier te kijken naar de woning. Aangezien de expert vaak een opleiding heeft gevolgd voor zijn werk en natuurlijk het beroep al enige tijd uitvoert heeft deze vaak veel meer kennis en ervaring dan jij. Dit heeft als gevolg dat een expert vaak een bijzonder professioneel rapport op kan stellen waar je echt wat aan hebt.

Vergelijken van opties

Het is belangrijk om verschillende opties te vergelijken met elkaar. Denk hierbij aan de opties die je hebt voor het kopen van een huis. Hierbij zijn verschillende opties mogelijk en moet je uiteindelijk kiezen voor de beste woning voor jou en jouw familie. Daarnaast moet je een expert kiezen die echt bij jou past en een goede bouwkundige keuring uit kan voeren.

Bron: Keuringshuis