Vastgoedbeheer
Image default
Dienstverlening

Hoe gaat ongediertebestrijding te werk?

De Nederlandse ongediertebestrijding gaat over het algemeen professioneel en veilig te werk. Zo moet elk bedrijf in de ongediertebestrijding in Nederland, de juiste certificaten en vergunningen hebben en moeten ze elk jaar door de technische keuring komen. Daarnaast moeten ze werknemers veilig laten werken in de juiste kleding. Zo is de ongediertebestrijding in Nederland dus goed geregeld, en hebben ze tegen elke soort ongedierte wel een behandeling. Meestal gebruiken ze chemische middelen en andere vloeistoffen voor de bestrijding, hangt af het ongedierte waar je last van hebt dat moet altijd eerst vastgesteld worden.

Soorten ongedierte waar je last van kunt hebben

In Nederland heb je veel soorten ongedierte de meest voorkomende zijn toch wel, de muizen en ratten. Dit kan komen omdat je bijvoorbeeld dicht bij een riolering woont. Bij boerderijen gebeurd het ook vaak dat mensen last hebben van een wespennest, Houtwormen en kevers. Vaak omdat deze oude schuren hebben die nog niet zo goed gebouwd als je ze vergelijkt met de huizen van nu. En in veel oude woningen zie je vaak dat er schimmels ontstaan in de badkamers, of door waterschade aan de houten vloer. Soms zie je de beesten niet eens en hebben ze al flinke schade aangericht aan je huis.

Ongediertebestrijding en de gemeente

Sommige mensen hebben het niet zo op ongediertebestrijding, omdat ze denken dat de gebruikte methodes. Zielig zijn voor de dieren, maar het is een best belangrijk beroep. Veel van deze beesten kunnen enorme schade aanrichten. Zo kunnen schuren instorten als je houtwormen niet bestrijdt. En zijn muizen en ratten een van de grootste ziekteverspreiders, en knagen steenmarters alle kabels van je auto door. Daarnaast is de ongediertebestrijding die door de gemeente wordt ingezet van groot belang voor de veiligheid van de mens en kinderen. Zo halen ze de eikenprocessierups weg, en besluiten ze planten om zo teken te voorkomen.