Vastgoedbeheer
Dienstverlening

IK BEN BUITENGESLOTEN UIT MIJN HUIS – WAT MOET IK DOEN?

Bijna iedereen krijgt er weleens mee te maken: je bent buitengesloten. Als je je in deze situatie bevind, kunnen de opties nogal verwarrend zijn. Als je ooit met een buitensluiting te maken hebt gehad, dan weet je wat het eerste is dat je doet. Je zoekt in alle bloemen en langs de bovenkant van de kozijnen, in de hoop dat iemand een sleutel heeft verstopt. Als dit niet het geval is controleer je de ramen, hopend dat er eentje op een kier staat.

Als al deze opties om terug in je huis te komen negatief uitpakken, dan is de volgende stap waarschijnlijk het bellen van een nood slotenmaker. Er zijn echter een aantal dingen die je dan in de gaten moet houden. Een professionele slotenmaker laat je nooit binnen zonder bewijs dat het om jouw huis gaat.. Dit kan lastig worden, vooral als je niet eens een broek draagt. Het kan zelfs lastig worden als je die wel draagt.

Tijdens een buitensluiting kan het frustrerend zijn om te horen dat niemand je binnen wil laten in een huis of bedrijf van jou zelf. Er is echter een manier die op dat moment totale waanzin lijkt. Een echte slotenmaker wil bewijs zien omdat ze niet zomaar iedereen in jouw huis binnen willen laten. Ga eens na hoe vervelend het zou zijn als je zou weten dat iemand zomaar in jouw huis is gelaten en daarna jouw spullen heeft gestolen.

De meeste slotenmakers in Rotterdam accepteren een rijbewijs met het huidige adres of een rekening met jouw naam en adres. Een folder met jouw naam en geen enkele identificatie zullen niet werken. Ze zullen ook een originele kopie van je huurcontract maken, met verificatie van de huisbaas dat jij in dat huis hoort. Sommige van deze voorwerpen lijken bijna onmogelijk om tevoorschijn te toveren.

 

Het beste wat je kunt doen is uiteraard voorkomen dat je word buitengesloten, maar dit is niet altijd mogelijk. Overweeg eens om een kopie van je sleutel te maken en deze aan je buren te geven. Je kunt ook overwegen om een set van documenten samen te stellen waardoor je kunt aantonen wie je bent, en deze vervolgens in de auto neer te leggen voor noodgevallen. Het beste wat je kunt doen is te begrijpen wat de nood sleutelmaker nodig gaat hebben en je op het ergste voorbereiden.

http://www.locksecure.nl