Vastgoedbeheer
Image default
Bedrijven

Licht en geluid tijdens je congres

Licht en geluid: wat is het?

Licht en geluid is een verzamelterm voor audiovisuele middelen die tijdens evenementen wordt gebruikt. Dit zijn professionele armaturen en geluidsinstallaties die evenementen van twee tot meer dan honderdduizenden bezoekers voorzien van een aantrekkelijke verlichting en een ondersteuning in geluidskwaliteit. Ook kun je besluiten om voor je congres een beroep te doen op licht en geluid. Daar zitten een paar grote voordelen aan die verderop in dit artikel worden belicht. Het is altijd aan te raden om samen te werken met een specialist in deze branche. Licht en geluid voor je congres is een goede keuze mits dit goed wordt ingezet.

Versterk je boodschap door licht en geluid

Een congres heeft vrijwel altijd een bepaald overkoepelend thema. Een aantal sprekers zal dan op het podium hun verhaal doen over de manier waarop zij tegen dat onderwerp aankijken. Vaak worden sprekers uitgenodigd die een verhaal overtuigend kunnen brengen. Het is namelijk belangrijk dat de aandacht van de luisteraars niet verslapt. Om dit te voorkomen kun je verlichting inzetten. Het is een goede keuze om je verlichting aan te laten sluiten op het verhaal van de verteller. Zo wordt het publiek meegenomen in het verhaal en heeft deze geen oog voor andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan rode verlichting als de spreker ineens spreekt over acute gevaren binnen een software of systeem. En als het gaat om een anekdote over een boorplatform op zee, dan is blauw een verstandige keuze. Tijdens dit verhaal kun je zelfs geluiden van de zee gebruiken, zodat de bezoeker zich daadwerkelijk op zee waant. Denk hier goed over na, want licht en geluid hebben meer invloed dan de meeste mensen zich daar bewust van zijn.

Houd je bezoekers in gedachten

Je bezoekers zijn je leidraad. Vinden zij je congres boeiend, dan komen zij de volgende keer hoogstwaarschijnlijk weer. En andersom natuurlijk ook. Het is dus zaak om te voorspellen wat zij willen. Laat je licht en geluid zo goed mogelijk aansluiten op het verhaal dat de sprekers op je congres vertellen.

Werk samen met een professional in licht en geluid

Een professional in licht en geluid kan jou helpen om te zorgen voor de meest optimale installaties qua audiovisuele apparatuur. Stem jouw wensen en eisen goed af met hen en vraag wat hun mogelijkheden zijn. Deze verschillen namelijk per bedrijf. Waar het ene bedrijf wel een bepaalde service levert, biedt een ander bedrijf deze niet. Goed onderzoek doen is hier ook het halve werk. Samen met deze professional zorg jij dat licht en geluid jouw congres versterken.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht-en-geluid/