Vastgoedbeheer
Image default
Beauty en verzorging

Impact van sapvasten op het lichaam

Echter, het drinken van een sap of het ondergaan van een interne reiniging zal uw lichaam niet helpen om sneller en effectiever van deze gifstoffen af te komen, volgens Dr. Michael Gershon, een professor in de pathologie en celbiologie aan de Columbia University in New York. Het lichaam is goed uitgerust om zich helemaal alleen te ontdoen van giftige stoffen, vertelde Gershon aan Live Science.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Het belangrijkste orgaan dat helpt bij het ontgiftingsproces is de lever. Alles wat je inademt of inslikt dat wordt afgebroken en geabsorbeerd in de bloedbaan gaat door de lever, die het grootste interne orgaan is. Het lichaam is afhankelijk van de lever om veel belangrijke eiwitten en voedingsstoffen te reguleren, te synthetiseren, op te slaan en af te scheiden en ook om giftige of onnodige stoffen te zuiveren, te transformeren en te zuiveren, te zuiveren, te zuiveren en te zuiveren, aldus het Duitse Instituut voor Kwaliteit en Efficiëntie in de Gezondheidszorg.

Veel ontgiftingsproducten beweren dat ze de lever “reinigen”, maar bij gezonde personen is de lever geen plaats waar giftige stoffen worden opgeslagen. In plaats daarvan zet de lever potentieel schadelijke chemicaliën om in wateroplosbare chemicaliën die kunnen worden gezwet of uitgescheiden uit het lichaam.

De lever doet typisch een “uitstekend werk” van het ontgiften van uw lichaam, zei Gershon. Er zijn echter een paar uitzonderingen op deze regel. De mensen met bepaalde levervoorwaarden – zoals virale hepatitis (Hep A, B of C) of alcohol – de veroorzaakte leverziekte – kan geen gezonde lever hebben, en de giftige substanties kunnen zich soms in hun organismen accumuleren. Bepaalde stoffen die in hoge doses giftig kunnen zijn, zoals vitamine A, ijzer en koper, kunnen zich ook ophopen in de lever of andere organen als gevolg van een ziekte. Maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat detox diëten of leverreinigingen helpen bij de behandeling van leverziekten.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Sommige voorstanders van leverreiniging stellen dat zogenaamde leverreinigers de lever beter helpen functioneren om giftige stoffen te verwijderen. Er zijn geen overtuigende studies om dergelijke beweringen te ondersteunen, hoewel sommige studies ondersteunen het idee dat bepaalde voedingsmiddelen en kruidensupplementen de levergezondheid kunnen bevorderen.

Ontmoet de dikke darm
Naast reinigingen en speciale diëten voor de lever, bevorderen sommige voorstanders van ontgiftigingstherapieën ook zogenaamde darmreinigingen. Maar deze therapieën – waaronder klysma’s en kolonies, evenals laxeermiddelen en kruidenremedies – zijn volgens de Mayo-kliniek niet medisch nuttig. In 2011 hebben onderzoekers van de Georgetown University een uitgebreid overzicht van de medische literatuur uitgevoerd en hebben ze geen enkele wetenschappelijke ondersteuning gevonden voor de praktijk van het ontgiften van de dikke darm. Volgens Gershon kan een darmreiniging meer kwaad dan goed doen.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

“De dikke darm herbergt veel van de microben die ons thuis noemen. Zij zijn onze vrienden en houden ons veilig. Wanneer we onze microben van streek maken – zoals bij antibiotica – kunnen slechte bacteriën, zoals Clostridium difficile [de bacteriën achter infectieuze diarree], zich verplaatsen en ziekten veroorzaken,” zei Gershon.

De meest voorkomende bijwerkingen van darmreiniging zijn misselijkheid, braken, diarree en buikpijn, volgens de Mayo Clinic. Afhankelijk van de reinigingsoplossing en de hoeveelheid water die wordt gebruikt, kunnen patiënten een dramatisch verlies aan elektrolyten ervaren. Case rapporten documenteren ernstige medische aandoeningen, zoals nier- en leverfalen, luchtembolie, rectale perforaties, bloedinfecties en overlijden door dysenterie.

Onderzoek heeft echter niet aangetoond dat bepaalde voedingsmiddelen of kruiden effectief zijn in het trekken van giftige stoffen uit het bloed of de organen. Sommige voorstanders van deze detox therapieën beweren dat vasten of sappen zal helpen bij het verbranden van vetcellen, die volgens hen toxines bevatten. Maar dit idee is geen wetenschappelijk verantwoord argument, volgens Gershon, die zei dat de verbranding van vetcellen geen verband houdt met het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam.

Het drastisch beperken van de voedselinname door middel van vasten of een extreem dieet kan volgens zowel Volpe als Gershon ook veel stress veroorzaken op iemands lichaamssystemen. Uitdroging is een ernstig risico voor mensen die vasten, aldus Volpe.

“In de meeste gevallen zijn de lever, nieren en darmen zo goed dat ze zelfs de domheid van de ergste beledigingen in de voeding kunnen overwinnen,” zei Gershon. “Spuitende en reinigende, echter, duwen het systeem op een extreme manier. Ze zijn gevaarlijk, zelfs als de meeste mensen overleven. Maar waarom een risico nemen zonder winstoogmerk?”

In de oude bijbelse tijd was vasten een gebruikelijke methode om het lichaam te reinigen om schadelijke gifstoffen te verwijderen. Vandaag de dag wordt een groot aantal ontgiftingsmethoden – van het verhogen van vloeistoffen in de dagelijkse voeding en het niet eten van verwerkt voedsel tot het vermijden van industriële vervuiling, herbiciden en chemicaliën – door miljoenen mensen gebruikt. Andere veel voorkomende vormen van lichaamsreiniging zijn onder andere verhoogde lichaamsbeweging en saunagebruik om overvloedig zweten te bevorderen, waardoor giftige stoffen vrijkomen uit het systeem.

https://www.sap.je/sapvasten/