Vastgoedbeheer
Image default
Onderwijs

Muziekworkshop op school

Muziekworkshop

Muziek is voor veel leerlingen een obstakel, wanneer ze van huis uit geen instrumenten hebben leren spelen is het erg lastig om hieraan te beginnen op school. Zeker wanneer je alle extra afleiding hebt die bij een volle klas komt kijken. Voor sommige leerlingen kan hier ook een vorm van schaamte ontstaan, want waarom kan ik geen gitaar spelen en mijn vriend wel? Echter heeft het kind nog niet geleerd dat muziek niet per se gebonden is aan een specifiek instrument, muziek is meer dat dat. Doormiddel van de juiste muziekworkshop leren leerlingen zichzelf te uitten met muziek. 

Muziekworkshop op school

 

Muziek is er al een lange tijd, een hele lange tijd. Sterker nog, we weten niet eens wanneer muziek ontstaan is. Dat gezegd hebbende betekend dat er ontzettend veel verschillende vormen van muziek zijn. Muziek is in die zin oneindig, wat er nog niet is kan ontdekt worden. Al die kleine stromingen en disciplines binnen de muziek hebben hun eigen kennis, met de juiste workshopdocent kan deze kennis overgebracht worden aan de leerlingen. Afhankelijk van de wens van de school organiseert Grote Broer de juiste muziekworkshop op school, variërend van gospel tot opera tot rap. Grote Broer werkt altijd met professionals en heeft een bestand met meer dan 200 workshopdocenten die elke dag graag voor de klas willen staan. Deze workshopdocenten hebben allemaal hun eigen expertise, waaronder muziek.  

Muziekworkshop Rap 

Rap voor kinderen? Ja, waarom niet. Rap is leuk, vrij en energiek. Als je het zo beschrijft is het bijna alsof je een kind beschrijft. Rappen is ontdekken, gewoon doen waarvan jij denkt wat goed is en ritmes uitproberen. Onze workshopdocenten leggen kinderen uit wat rap is, hoe het werkt en hoe ook zij kunnen rappen. Met rijmschema’s en een aantal beats leren de kinderen in anderhalf uur hoe ze moeten rappen, vaak komen er hele gave raps uit! Een muziekworkshop rap is daarom perfect voor de basisschool. 

 

https://grotebroer.com