Vastgoedbeheer
Image default
Zakelijk

Onderneming verkopen

Vaak is het geen vrijwillige keuze van een ondernemer om zijn bedrijf te verkopen. In sommige gevallen kan de gezondheid een rol spelen, maar ook financieel zorgen kunnen ervoor zorgen dat een verkoop bedrijf een volgende stap moet zijn. Natuurlijk is dit voor de eigenaar geen fijne beslissing. Iets waar jij je jarenlang voor hebt ingezet en daar nu afstand van moet nemen. Dan hebben wij ook nog het personeel wat al jarenlang zich voor deze baas hebben ingezet. Ook zij moeten op zoek naar een ander bedrijf om daar weer opnieuw te beginnen. Moeilijke tijden en helaas zijn dit zaken waar vaak geen oplossing voor te vinden is. 

 

Schakel het IMK in

Natuurlijk zijn dit soort keuzes nooit fijn om te maken. Maar als het echt niet anders kan is het verstandig om hiervoor het IMK in te schakelen. Zij hebben al meerdere bedrijven geholpen met het maken van de juiste keuzes. Een alternatief die zowel voor de eigenaar, maar zeker ook voor de eventuele medewerkers prettig uit kan pakken. Denk bijvoorbeeld bij een verkoop van een bedrijf eraan, dat de huidige koper het aanwezige personeel in dienst neemt. Zo zijn er nog veel meer zaken waaraan gedacht moet worden voordat een verkoop definitief door kan gaan. 

Wanneer je voor de keuze komt te staan om jouw onderneming te verkopen, maak dan een afspraak met het IMK. Tevens is het mogelijk om een verkoopwijzer, online in te vullen. Deze is online op de website van het IMK te vinden.