Vastgoedbeheer
Woning en Tuin

Vastgoedbeheer: Oplossing voor passieve investeerders in beleggingspanden

Bent u het type particuliere belegger die wel interesse heeft in onroerend goed als belegging maar het uitstelt omdat u geen zin heeft in de rol van huisbaas?

Dan is dit artikel speciaal voor u! Het is namelijk mogelijk om slim te beleggen in onroerend goed met als hoofddoel extra passieve inkomsten verdienen.

Wat is vastgoed dat passieve inkomsten oplevert?

 

Onroerend goed dat passief inkomen oplevert, is een strategie waarmee een belegger inkomsten kan genereren zonder er actief bij betrokken te hoeven zijn.

De term “passief inkomen” wordt losjes gebruikt, want de mate van vereiste activiteit en betrokkenheid varieert naar gelang van het investeringstype.

Enkele veel voorkomende voorbeelden van deze inkomsten uit onroerend goed zijn stabiele huurinkomsten uit opbrengsteigendommen of periodieke inkomsten uit beleggingsportefeuilles (die vastgoedfondsen of vastgoedaandelen bevatten).

 

Hoe investeren in onroerend goed voor passieve inkomsten?

 

Passief inkomen kan een geweldige manier zijn om uw huidige inkomen aan te vullen.

Maar passieve inkomsten zijn ook interessant om bijkomende financiële stromen te creëren om uw pensioenjaren echt veilig te stellen.

Een van de populairste manieren om continue inkomsten uit onroerend goed te genereren, is via Beleggingspanden Voor Passieve Inkomsten.

Beleggers die hun kaarten goed uitspelen, kunnen een vast inkomen uit huurinkomsten genereren.

Dit terwijl zij ook de mogelijkheid hebben om verbeteringen aan het vastgoed aan te brengen (waarde opvoeren) en eigen vermogen op te bouwen.

De huurder kan de lening aflossen bijvoorbeeld en op het einde van de rit is het pand volledig van u (dit wordt bedoeld met het opbouwen van eigen vermogen).

 

Professionele verhuurmakelaar maakt het verschil

 

De klassieke manier van investeren in vastgoed is zelf huisbaas zijn en alles zelf doen om de winst te maximaliseren.

Maar… Als u geen zin hebt om al die kopzorgen en stress bovenop uw job en gezinsleven te nemen, dan dient u water bij de wijn te doen.

Dat betekent vrede nemen met iets minder rendement en alle operationele taken uitbesteden aan een professional.

Of het nu gaat om het screenen van huurders, het opvolgen van huurbetalingen, het uitvoeren van een plaatsbeschrijving of het verrichten van reparaties, u kan alles uitbesteden aan een professionele makelaar.

Weetje: Het is mogelijk om passieve opbrengsteigendommen aan te kopen via een ontwikkelaar die er ineens ook nog eens een verhuurgarantie bovenop geeft.

Dit betekent én genieten van de dienstverlening van een professionele verhuurmakelaar, én genieten van zekere huurinkomsten (leegstand en wanbetaling spelen geen rol).