Vastgoedbeheer
Image default
Woning en Tuin

Via Lexwonen een huis kopen met een vriend of familielid?

Lexwonen is dé manier om sneller dan u denkt huiseigenaar te worden. Zelfs als u al een tijdje probeert uw plannen voor het kopen van een eigen huis te realiseren maar dit niet lukt omdat u nog niet voldoende financiële middelen heeft. En de schaarste op de woningmarkt ook u parten speelt.

Lexwonen regelt het

Lexwonen heeft dé oplossing voor u. Heeft u er al eens aan gedacht om samen met een goede vriend/vriendin een huis te kopen? Dit kan een uitstekend idee zijn. In bepaalde situaties die zich tegenwoordig vaker dan ooit voordoen. Het is namelijk niet eenvoudig om een hypotheek af te sluiten voor het kopen van een huis.

Maximaal 4 personen 1 hypotheek

Of het nu gaat om u en een vriend met wie u de kosten gaat delen, of om mama en papa met wie u een huis koopt. Het wordt steeds populairder. En het is vaak voor velen de enige manier om toch huiseigenaar te worden. Lexwonen is gespecialiseerd in het landelijk regelen van specifieke hypotheken voor maximaal 4 personen binnen één te vormen nieuw huishouden. Toch zijn er zeker ook zaken die u goed moet overwegen voordat u deze sprong waagt. Maar de professionals van Lex Wonen staan u altijd met raad en daad bij.

Wat zijn de voordelen?

Met uw hogere gezamenlijke inkomen hebben deze professionals hypotheekverstrekkers in hun portefeuille die twee vrienden gunstig beoordelen voor het aangaan van een hypotheek. Iets dat jaren geleden absoluut niet denkbaar was.

Als u bij een vriend of familielid intrekt, en u staat beiden op de hypotheek, dan kunt u de kosten van uw hypotheekbetalingen delen.

U kunt ook andere kosten delen, zoals gemeentebelasting, verzekeringen, energierekeningen, reparatiekosten en onderhoudskosten – dit kan zelfs wat budget vrijmaken om de woning volledig te renoveren als dat deel uitmaakt van uw plan.

Als u overweegt om samen te gaan wonen, is het natuurlijk niet alleen vanwege financiële voordelen maar omdat u graag in elkaars gezelschap bent en van elkaars gezelschap wilt genieten en er het beste van gaat maken!

Om een idee te krijgen van de mogelijkheden, neemt u gerust contact op met Lex Wonen.