Vastgoedbeheer
Financieel

Vragen die u uzelf moet stellen bij het beslissen wat u gaat kopen

Een veelgehoord refrein dat wij trainers nu horen terwijl we met onze klanten aan hun financiële doelen werken, is dat de heropening van de wereld duur is. Met zo lang zoveel dingen verboden terrein, heeft het hebben van de vrijheid om eruit te komen en zoiets als een normaal leven te hervatten, een breuk veroorzaakt in de financiële plannen en spaarrentes van veel mensen. We krijgen vaak advies over hoe we geen geld kunnen uitgeven, of hoe we ons aan een budget kunnen houden als er zoveel gebeurt dat een paar maanden geleden nog onmogelijk leek.

Er zijn veel antwoorden op deze vragen, en als je een klant bent of ons volgt op sociale media, kun je een heleboel trainer tips krijgen om geld te besparen en je dollars op te rekken. Maar op dit moment raad ik je aan om wat inspiratie te halen uit een boek dat velen van ons trainers en onze klanten heeft geïnspireerd. Dan daag ik je uit om jezelf elke keer dat je winkelt 3 dingen af te vragen. Maar voor nu, laat me je wat achtergrondinformatie geven.

Lees meer: bekijk alle mogelijkheden om te investeren via Spaarbuidel

Een boek als grondlegger

Vroeger in de vroege jaren 90 schreven Vicki Robin en Joe Dominguez een boek met de titel Your Money or Your Life. Het boek stelt een nieuwe manier van denken over geld voor en wat het is, en biedt vervolgens een programma dat lezers kunnen gebruiken om hun financiële praktijken te veranderen en hun relaties met geld te transformeren om bijvoorbeeld te investeren in parkeerplaatsen of andere projecten. Het uiteindelijke doel van het boek is om mensen te helpen leven volgens hun waarden, minder te consumeren om meer geld te besparen en vriendelijker te zijn voor het milieu, en om uiteindelijk meer tijd te hebben voor de dingen die ze waarderen, wat erop is gebaseerd dat ze minder tijd nodig hebben om te werken als de vorige uitdagingen zijn aangegaan.

Het boek beschrijft zowel een filosofie over hoe je naar geld moet kijken en hoe je geld-mindsets kunt loslaten die je niet dienen, en bevat ook actieplannen om erachter te komen de beste manieren om uit te geven, te sparen en te investeren. Hoewel sommige van die methoden uiteindelijk achterhaald waren en het boek de afgelopen jaren een grote update heeft gekregen, wordt het nog steeds beschouwd als een belangrijk startpunt voor diegenen die serieus met persoonlijke financiën aan de slag gaan.

Een van de belangrijkste concepten in de boek is een andere manier om over geld te denken. Robin en Dominguez zien geld als levensenergie. Aangezien de meesten van ons betrokken zijn bij op loon gebaseerde arbeid, staat elke dollar die we verdienen gelijk aan de hoeveelheid tijd die we hebben besteed aan het verdienen van dat geld – letterlijk onze levensenergie.

Alleen al dit concept kan mensen ertoe aanzetten hun aankopen te heroverwegen . Hoeveel uur van mijn leven heb ik besteed aan het werken voor kleding die werd weggegooid met kaartjes eraan, alleen maar omdat ik niet de tijd nam om ze terug te brengen? Hoeveel van mijn leven heb ik besteed aan het betalen voor middelmatige diners of eten dat slecht is geworden in de koelkast. Als ik al die uren van mijn leven kon optellen (die uiteindelijk dagen en weken worden), hoe zou ik ze dan anders hebben besteed?

 

https://spaarbuidel.nl/beleggen/