Vastgoedbeheer
Image default
Woning en Tuin

Waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe raambekleding

De soort rolgordijnen, jaloezieën en gordijnen die je voor je ramen hangt, dat doet ertoe. De verklaring is eenvoudig, wat je voor je ramen hangt weerspiegelt je rechtstreeks en bepaalt ook wat voor een stemming en omgeving er in je huis heerst. Afhankelijk van het type raamdecoratie kan je raambekleding werken als isolator, lichtfilter, kamerverduisteraar en diverse andere rollen.

Laten we de belangrijkste aspecten bespreken en begrijpen voordat je een rolgordijn of andere raamdecoratie voor je ramen bestelt. De ideale raambekleding voor je ramen kiezen is de sleutel tot een goede praktische en zichtbaarheid. Hieronder worden enkele veel voorkomende feiten of eigenschappen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen of bestellen van raambekleding online.

Lichtregeling: Ben je het zat om het buitenlicht helemaal tegen te houden, of wil je toch wat licht binnenlaten, of misschien zelfs een gloeiend effect creëren zoals in films. Als een van de bovenstaande dingen je zorgen baart, moet je je lichtfilterende opties overwegen. Jaloezieën zijn over het algemeen goed om licht te regelen. Je kunt de hoeveelheid licht die binnengelaten wordt beperken tot hoe veel of hoe weinig je nodig hebt. Hun mogelijkheden om licht te regelen houden daar echter op.

Isolatie: Isolatie moet je altijd in geheugen houden als je voor je ramen gaat winkelen. Het grootste verlies van warme lucht (in het winterseizoen) en koude lucht (in het zomerseizoen) gaat immers via je ramen. Jaloezieën zijn niet bepaald de grootste isolatoren die er zijn. Begrijp me niet verkeerd, ze isoleren wel, maar de isolatie zelf is zeer beperkt. Denk er eens over na, er zitten spleten tussen de lamellen die de lucht veel vrijer laten stromen dan bijvoorbeeld een rolgordijn zou toelaten. Plisségordijnen zijn veel beter in isoleren dan jaloezieën, maar de soort zonwering die echt uitblinkt in deze taak zijn de honingraat plisségordijnen. Hun honingraatpatroon vangt lucht op, waardoor een muur van lucht ontstaat die je binnenste isoleert tegen de elementen van buiten.

Visueel effect: Zeker een belangrijke factor, en een die je moet beslissen op basis van je smaak. Jaloezieën bieden een meer eigentijdse uitstraling, maar ze kunnen ook industrieel zijn. Jaloezieën zijn klassiek, maar hebben uitzonderingen zoals aluminium jaloezieën die er modern of industrieel uit kunnen zien. Wat je voor je ramen kiest; het is uiteindelijk puur gebaseerd op je persoonlijke voorkeur. Iedere soort raamdecoratie voegt een eigen sfeer toe, zo creëer je met gordijnen of vouwgordijnen een warme sfeer.

Kosten: Je moet rekening houden met de aanschafkosten, want ik wil niet dat je je bank aan diggelen slaat bij het kopen van raamdecoratie. Jaloezieën zijn meestal goedkoop en voorzien in de meeste van je behoeften. Jaloezieën zijn iets duurder maar bieden extra mogelijkheden en voordelen.

Pas bij het bestaande interieur: Je moet overwegen de raamdecoratie af te stemmen op je bestaande binnenhuisdecor. Er zijn twee soorten inrichting; de ene is harde inrichting, en de andere is zachte inrichting. Harde inrichting bestaat uit binnenkleur, meubels, muurverf, enz. Zacht omvat de kleur van het beddengoed, kussens, decoratieve vensterafdekkingen, gordijnen, enz. Op deze manier moet je dus beslissen welke kleur je harde inrichting complimenteert. Onthoud dat een contrast of een perfect kleurcompliment je een droom interieur geeft en een uitnodigende schoonheid schept. Als je raamdecoratie je bestaande interieur niet kan complimenteren; dan verliest je interieur de charme en levendigheid. Zorg ervoor dat je interieur en raambekleding perfect bij elkaar passen met de juiste kleur- en ontwerpcomplimenten. Ik hoop dat als je eenmaal aan dit feit denkt; je werk gemakkelijker wordt bij het kiezen van de ideale bekleding voor je huis.

Stem raamformaat, stijl en vorm op elkaar af: Alvorens een rolgordijn of jaloezie te kopen, moet je nagaan of het goed bij je ramen past of past. Past het niet goed op je raam; dan gaat alle pijn naar de prullenbak. Het heeft geen zin om niet passende raambekleding te hebben, want het zal je niet helpen bij lichtinval, privacy, isolatie en inrichting. Overweeg dus ook het perfect passen, want het is ook een deel van je raamdecoratie. Heeft je raam regelmatige rechthoekige afmetingen; dan heb je misschien niet zo’n probleem om gemakkelijk jaloezieën of rolgordijnen te kiezen. Als je ramen unieke of afwijkende maten of vormen hebben; dan moet je voorzichtig zijn bij het kopen van de bekleding ervoor. Je moet ervoor zorgen dat de raambekleding er goed bij past.

 

 

 

https://www.raamdecoratie.com