Vastgoedbeheer
Image default
Aanbiedingen

Waarom een onderbouw disselslot kopen?

Wil jij jouw aanhangwagen beter beveiligen tegen diefstal? Een disselslot is het meest gekochte slot voor een aanhanger, omdat deze op een effectieve manier voorkomt dat jouw aanhanger of caravan niet zomaar wordt aangekoppeld door een dief. Een disselslot heb je in veel varianten zoals: koker disselsloten, onderbouw disselsloten en disselsloten van het merk AL-KO. In deze blog vertellen je meer over de werking en voordelen van een onderbouw disselslot.

Wat is een onderbouw disselslot?

Zoals het woord het eigenlijk al zegt bevestig je een onderbouw disselslot aan de onderkant van de koppeling met bevestigingsmoeren. Dit slot bestaat uit twee onderdelen. Een vast component wat altijd aan de koppeling vast blijft en een los (gekeurd) hangslot. Een onderbouw disselslot is zeer gebruiksvriendelijk, dit komt doordat het slot voor gemonteerd is en kan je de aanhanger eenvoudig en snel op slot zetten.

De voordelen van een DoubleLock Fixed Lock disselslot

Een bekend onderbouw disselslot zijn de disselsloten van DoubleLock. Ze zijn populair omdat ze geschikt zijn voor veel soorten koppelingen. Tip: Voor all risk kun je het beste een SCM gekeurd onderbouwslot aanschaffen. Mocht een dief het toch voor elkaar krijgen om het slot open te breken kan jouw verzekering de pijn verzachten door een vergoeding aan te bieden. Hieronder volgen twee bekende onderbouw sloten van DoubleLock:

DoubleLock Condor

Dit slot is een populair omdat het niet alleen SCM goedgekeurd is, maar ook universeel toepasbaar is. Door middel van 2 pinnen blokkeert deze de inkeping van de koppeling. Dit slot is onder andere geschikt voor de volgende koppelingen: Ongeremde koppelingen van Albe, Peitz, Knott, Winterhoff. Geremde koppelingen van Albe, Peitz, Knott, Winterhoff Veiligheidskoppelingen Westfalia SSK1, SSK2 en SSK3. Tip: Voor AL-KO koppelingen is er de DoubleLock Eagle variant

Type B Fixed Lock

Dit slot is geschikt voor geremde koppelingen met horizontale M12 bouten (50 mm h.o.h. afstand) en heeft een Ø45/50 mm disselaansluiting. Dit slot is inclusief een robuuste padlock x slot die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Wat voor bouten heeft jouw koppeling?

Voor het kiezen van het juiste onderbouw disselslot voor jouw aanhanger is het belangrijk om te achterhalen wat voor soort bouten erin in de koppeling zitten. Niet alle koppelingen hebben dezelfde soort bouten. Sommige koppelingen hebben bijvoorbeeld 1 horizontale en 1 verticale M14 bout. Controleer dus voor de aanschaf van een disselslot welke bouten jouw koppeling heeft. Zo weet je zeker of het disselslot past.

Onderhoud je disselslot regelmatig

Het komt soms voor dat, na enig gebruik van een disselslot, deze moeilijk open of dicht kan gaan. Het is daarom belangrijk je disselslot regelmatig goed in te vetten met bijvoorbeeld WD40. Dit soort vet zorgt er voor dat het disselslot soepel blijft werken en zal ook nog eens langer meegaan. Een paar eigenschappen van WD40 vet zijn bijvoorbeeld: maakt een eind aan piepen en kraken verwijdert vocht beschermt en reinigt Delen die stroef lopen worden weer soepel Maakt weer los wat vast zit siliconenvrij

Meer weten over DoubleLock Fixed Lock disselsloten?

Wil je meer weten over dit type onderbouw disselslot, maar weet je nog niet zeker welke geschikt is of past op jouw koppeling? Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment van verschillende kwalitatieve disselsloten. Daarnaast kun je bij aanhangwagendirect altijd een vrijblijvend advies krijgen en zoekt samen met jou naar een disselslot die bij jouw aanhanger past.

https://www.aanhangwagendirect.nl/