Vastgoedbeheer
Image default
Woning en Tuin

Waarop letten bij een bouwtechnische keuring?

Wilt u meer zekerheid bij het kopen van een woning? Laat ze vervolgens een bouwkundige keuring uitvoeren. Bouwkundige keuring is een technische keuring van de woning. Het huis wordt vergeleken met de volledige lijst met bouwdelen. Wat betekent dat precies? Waarom moet u gekeurd worden? Waar moet ik op letten?

 

Inhoud bouwinspectie

Een bouwtechnische keuring houdt in dat een professionele inspecteur uw woning inspecteert. Uw woning wordt geïnspecteerd en de staat van alle mogelijke onderdelen wordt geïnspecteerd. Dit zal uiteindelijk in het architectuurrapport verschijnen.

 

Als je een huis koopt, wordt het gebouw meestal geïnspecteerd. Het geeft zekerheid over de staat van de woning en kan een belangrijke factor zijn bij de beslissing hoeveel u op de woning gaat bieden.

 

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van een keuring?

Zorg ervoor dat u uw eigen bouwinspecteur kiest. Deze website vergelijkt een groot aantal bouwkundige landmeters. In veel gevallen bevelen makelaars bureaus aan, maar makelaars hebben duidelijk een gemeenschappelijk belang. Ze willen immers het huis te koop zien staan. Zorg daarom voor een onafhankelijke instelling.

 

Wat zijn de voordelen?

Er zijn verschillende voordelen aan het accepteren van een gebouw. Zo heeft u direct inzicht in de gebreken aan uw woning en de kosten die gepaard gaan met het verhelpen ervan en achterstallig onderhoud. De inzichten uit het rapport kunt u gebruiken tijdens prijsonderhandelingen met de verkoper. Vanaf 2018 wordt in bestaande koopovereenkomsten voor woningmodellen standaard de toestand na bouwkundige keuring opgenomen. De koper is verplicht te overwegen aan deze verplichting te voldoen door het uitvoeren van een inspectie van het gebouw. En tot slot geven bouwverslagen vaak extra tips om je woning te verduurzamen. Dat is een geweldige bonus!

 

Hoeveel kost een bouwkundige keuring?

Gebouwinspecties kunnen door verschillende onafhankelijke partijen worden uitgevoerd, dus de prijzen kunnen variëren. Gemiddeld besteden we 275-425 euro aan bouwkundige keuringen. De prijs is daarom afhankelijk van de onafhankelijke partij die de inspectie uitvoert en de woning gerelateerde factoren zoals de inhoud, afwerking en ligging van de woning.

 

Het kan krachtig zijn als u een vertrouwde partij wilt kiezen om kwaliteitsrapporten te krijgen en prijsonderhandelingen of aankopen te annuleren.