Vastgoedbeheer
Image default
Dienstverlening

Wat Is Cognitieve Gedragscoaching?

Cognitieve Gedragscoaching of C.B.C. brengt de elementen van psychologie (cognitieve gedragstherapie) samen met normale coaching methodes en past goed bij coaches, managers, en professionelen in de afdeling personeelszaken die meer willen weten over de manier waarom de gedachten van mensen hun beslissingen en acties beïnvloeden. In een werkomgeving is dit natuurlijk de kern van de relatie tussen werkgever en werknemer. Cognitieve Gedragscoaching draait om het denken over het denken, over de impact die je gedachten op je persoonlijke en professionele leven kan hebben.

Er zijn vele verschillende coaching methodes die wijdverbreid zijn, zoals het populaire GROW model. Goals (doelen), Reality (realiteit), Options (opties) en Will (wilskracht) zorgen voor een raamwerk voor de coach om het coaching gesprek te beginnen en dan een actie plan te volgen, doelen te zetten, en de client aan te moedigen om zelf verantwoordelijkheid op zich te nemen en naar het realiseren van hun doelen toe te bewegen.

Voor velen is deze aanpak voldoende maar het is niet genoeg wanneer een client een psychologische of emotionele barrière heeft die het doel blokkeert, of gevoelens, gedachtes, emoties en acties die de prestatie beïnvloeden. Hier kan C.B.B een belangrijke rol spelen.

Cognitieve Gedragscoaching is een tweezijdige aanpak. De eerste is psychologisch en de tweede is praktisch. Deze aanpakken lossen de zelfvernietigende emoties, gedachtes, gevoelens, filosofieën en meningen op, en gebruiken ook bewezen praktische en bedachtzame technieken om gedrag te helpen veranderen.

Dus, hoe kan Cognitieve Gedragscoaching helpen? Het kan op verschillende gebieden helpen, zoals woede management, ongezonde driftbuien, angsten, ongeduld, zelf vertrouwen, besluiteloosheid, uitstelgedrag, assertief zijn, en communicatie problemen.

Door een CBC aanpak te gebruiken, helpt de coach een client om ongezonde gedachtes, gevoelens en overtuigingen te identificeren en onderzoeken, en helpt hun om op manieren te denken die realistischer, positiever en duidelijk werkzaam zijn.

Het helpt ook gezonde en productieve gedrag te ontwikkelen, CB coaches dragen dus bij aan de algemene emotionele ontwikkeling van het individu.

Ben je op zoek naar professionele Cognitieve Gedragscoaching? Bezoek de website https://www.depsycholoog.nl/haarlem en vindt de hulp die bij je past!

https://www.depsycholoog.nl/haarlem