Vastgoedbeheer
Image default
Aanbiedingen

Wat is het verschil tussen een hottub en een jacuzzi?

Is een hottub hetzelfde als een jacuzzi? Mensen vergissen zich vaak tussen deze twee, omdat ze niet precies weten wat het verschil is. Het zijn allebei grote warme baden in de tuin, maar verder zijn er grote verschillen. Ben je benieuwd naar het verschil tussen deze twee? We leggen het graag voor je uit, dus lees verder!

 

Hottub 

Heel letterlijk vertaald betekent het ‘warm bad’. Dit warme bad is een buitenbad dat met een interne of externe houtkachel wordt opgestookt naar gemiddeld 37,5 graden Celcius. De hottub heeft een ronde vorm en is van origine vervaardigd uit hout. De laatste jaren zijn er steeds meer hottubs te vinden met een kunststof binnenbak. De hottub heeft bankjes waar je op kunt zitten. De authentieke uitstraling en de geur van vuur maakt de hottub erg knus en gezellig.

Jacuzzi

Houd je niet van een rookgeur en vind je het vervelend om 4 uur van tevoren al te stoken? Dan is een jacuzzi meer iets voor jou. Met het woord jacuzzi wordt eigenlijk altijd een spabad met massagejets bedoeld. De jacuzzi is eigenlijk een nieuwe ‘versie’ van de hottub. De jacuzzi wordt warm gehouden door stroom, hierdoor blijft hij altijd warm en kan je er vaak gebruik van maken. 

 

Verschil

Het eerste verschil is dat een hottub op hout wordt gestookt en een jacuzzi op stroom. Hierdoor is de jacuzzi sneller warm, maar kost het wel veel stroom. Een hottub steek je alleen aan als je er in wilt. Daarnaast heeft een jacuzzi een waterpomp voor massagestralen en een hottub niet. Bij een jacuzzi kan je liggen en bij een hottub niet. Een hottub heeft bankjes en is daardoor ook dieper. 

 

Ontdek het assortiment van Welvaere

Heb je een keuze kunnen maken tussen een hottub en een jacuzzi? Ga naar de website van Welvaere en ontdek het uitgebreide assortiment. Wil je een hottub kopen, of toch een jacuzzi? Breng dan een bezoek aan de showroom en laat je adviseren. Heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.

 

https://welvaere.nl/