Vastgoedbeheer
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over grasmaaiers

Houd jij ervan om in de tuin te werken of te zitten en vind jij ook dat er niets boven een vers gemaaid gazon gaat? Dan snap je ook dat een goede grasmaaier essentieel is. Met een goede grasmaaier wordt je gazon niet alleen mooier, je bespaart ook nog eens een hoop tijd. De kwaliteit van de grasmaaier ligt namelijk hoger en de maaier gaat soepeler door het gras. In dit artikel laten lees je wat je moet weten voor het kopen van een grasmaaier.

 

Snijwieltype

Voordat je beslist welk type grasmaaier je wilt kopen, is het type snijwiel dat is ingesteld. Er zijn twee basistypen snijwielensets: binnen- en buitenwielsets. Een wielstel aan de binnenkant is uitgerust met een stuur en een spindelset, terwijl een wielstel aan de buitenkant een spil bevat en geen stuur. Het is meestal sneller om een snijwielenset aan de binnenkant te gebruiken, omdat het stuur meer hefboomwerking biedt, waardoor het gemakkelijker wordt om snel te zagen op gebogen of onregelmatige grondoppervlakken.

 

Grastype

Een andere factor waarmee je rekening mee moet houden bij het kopen van een grasmaaier, is het overwegen welk type gras je in jouw tuin verzorgt. Dit zal een lange weg helpen om te beslissen welk type machine je nodig hebt. Huiseigenaren met een kleine tuin die zelden veel verkeer krijgen, zullen doorgaans beter een kleine elektrische grasmaaier op gas kopen. Dit zorgt voor eenvoudig onderhoud, minimaal geluid en minder stroomverbruik, waardoor het op de lange termijn zuiniger wordt. Voor drukke huiseigenaren met een groter erf is een elektrische zitmaaier wellicht een betere optie, omdat hij vaker servicebezoeken kan uitvoeren, weinig onderhoud nodig heeft en je meer flexibiliteit geeft met betrekking tot de maaidiepte.

 

Messen

Ook het aantal messen is een andere factor waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een grasmaaier. Veelgebruikte modellen kunnen worden geleverd met bladen van 8 tot 20 inch. Een aantal huiseigenaren geeft de voorkeur aan de kleinere 6 inch-messen voor hun kleinere grasmaaiers. Voor zwaar uitgevoerde grasmaaiers zijn de messen van 20 cm echter de beste, vooral voor klimaten met weinig gras om te maaien.


Welke grasmaaier je ook kiest, kwaliteit is belangrijk. Zorg daarom dat je een grasmaaier altijd aanschaft via een specialist. Bij Gereedschap Expert heb je een ruim aanbod gereedschappen, van verschillende grasmaaiers tot steekwagens. Zij kunnen je goed adviseren over de beste keuze voor jouw tuin. Bovendien kun je hier ook vaak weer terecht voor het onderhoud van de grasmaaier. Zij vormen altijd een vertrouwd aanspreekpunt.

https://www.gereedschap-expert.nl/