Vastgoedbeheer
Image default
Woningen

Wat je wel én niet mag doen als je je huis verkoopt

huis te huur

Tegenwoordig is het ideaal om uw huis te verkopen. De huizenmarkt is stabiel en met de huidige online en offline advertentieopties kunt u de voordelen van huizen en open huizen benadrukken voor potentiële kopers in het hele land. Maar al snel werd er een fout gemaakt. Om dit te voorkomen, geven we u 5 praktische tips om u te vertellen wat u wel en niet moet doen als u uw huis verkoopt.

1) Laat een goede eerste indruk achter

Je gevel of voortuin is het eerste dat mensen willen zien voordat er aanbelt om te toeren. Zorg ervoor dat je huis de juiste sfeer uitademt. Daarom sta je voor je huis en blijf je kritisch: heb je bijzondere aandacht besteed aan bepaalde zaken rondom huis? Hoe verhoudt het zich tot andere huizen? Ziet de voorkant er netjes uit? Is de tuin niet erg ha?

2) Creëer ruimte en licht in huis

De binnenkant van een huis is meestal belangrijker dan de buitenkant. De koper wil bijvoorbeeld een opgeruimde kamer betreden en zo min mogelijk meubels, stoffering of afval in de kamer gebruiken. Op deze manier kan hij ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is om te wachten tot hij daar gaat wonen. Hetzelfde geldt voor natuurlijk licht. Als er bezoekers langskomen, doe dan uw gordijnen open of zet ze zelfs buiten. Zo creëer je een nieuw gevoel van ruimte en laat je je huis meer rust uitstralen.

Speciale tip: Maak uw huis grondig schoon en besteed speciale aandacht aan uw eethoek, badkamer en ramen!

3) Let op je uiterlijk

Naast uw huis is het belangrijk om een ​​goede indruk achter te laten bij potentiële kopers. Niemand koopt een huis van iemand die al een tijdje niet gewassen is of onzorgvuldig is. Zorg daarom voor uw uitstraling en verwelkom uw kopers met een glimlach. Op deze manier wordt de drempel voor hem om vragen te stellen verlaagd.

Extra tip: probeer een win-winsituatie te bereiken. Wijn is toch beter dan een onverkocht huis?

4) Eerlijk voor gebreken

Vocht in de kelder of scheuren in de muren? Voordat potentiële kopers uw huis komen bezichtigen, is het handig om de nodige reparaties uit te voeren of hen op enigerlei wijze op de hoogte te stellen van deze gebreken. Elk aspect van het huis zal vroeg of laat verschijnen, dus je spel wordt vanaf de eerste opening beter.

5) Laat u bijstaan ​​door een deskundige

Om uw woningverkopen efficiënter te laten verlopen, is het aan te raden een makelaar in te huren. Hij heeft de ervaring, kunde en kennis van interne afdelingen om ervoor te zorgen dat uw huis sneller en tegen de juiste prijs verkocht wordt. Zo geeft hij u niet alleen advies over verkoopprijzen, maar ondersteunt hij u ook bij de onderhandeling.

Een ander voordeel is dat hij ook verantwoordelijk is voor het maken van professionele foto’s waarbij uw woning zo goedkoop mogelijk is. Foto’s zijn immers een doorslaggevend verkoopmiddel, zeker op social media of websites.

huis te koop gullegem

https://be.propenda.com