Vastgoedbeheer
Woning en Tuin

Zo geef je de waarde van je woning een boost

De afgelopen jaren is de gemiddelde woningwaarde in Nederland fors toegenomen. Met name in de Randstad zagen mensen de waarde van hun woningen met tientallen procenten groeien. Naast een natuurlijke groei van de woningwaarde, door een grote vraag en een beperkt aanbod, zijn er verschillende manieren waarop je deze waarde een extra boost kunt geven. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een blokhut met overkapping in de tuin? Het hybride werken waar wij het gros van de Nederlandse werkgevers voor wordt gekozen maakt de tuin een steeds belangrijkere plek voor huishoudens. Ze drinken er hun kop koffie in de ochtend, lunchen er en sluiten er de dag af met een goed glas wijn. Naast een blokhut met overkapping, zou je ook een overkapping direct tegen de woning aan kunnen overwegen. Zo creëer je een plek waar je tot laat buiten kunt zitten! 

 

Pak de tuin aan met meer groen en enige luxe 

Niet alleen het plaatsen van een blokhut of bijvoorbeeld een veranda helpt de waarde van je woning een boost te geven. Je kunt er ook voor kiezen de tuin opnieuw in te richten en de tegels te vervangen voor meer groen. Gebruik een aantal borders, welke je vult met fraaie planten. Let hierbij goed op de bloeiperiode van het groen! Je wilt niet alleen in de zomer van de tuin kunnen genieten. Naast de verschillende borders mag ook een mooi gazon niet ontbreken. Het is de ideale plek voor je kinderen om te spelen met vrienden en vriendinnen. 

 

Luxe toevoegen aan een tuin 

De waarde van je woning stijgt ook, wanneer je de tuin van meer luxe voorziet. Denk hierbij aan de keuze voor een eigen (opblaasbaar) zwembad of bijvoorbeeld een jacuzzi. Steeds meer huishoudens kiezen voor een jacuzzi, daar je deze het hele jaar kunt gebruiken en het je een plek biedt om je even terug te trekken. Niet onbelangrijk: de gemiddelde prijs van een spa is de afgelopen jaren gedaald. Daar waar het spaargeld van huishoudens juist groeide. Een ideale combinatie, wanneer je de tuin van luxe wilt voorzien! 

 

Haal de luxe naar binnen met een sauna 

Naast de luxe die je toevoegt aan de tuin, kun je ook in huis voor meer luxe zorgen. Denk aan het gebruik van een sauna in de badkamer. Je kunt de sauna ook los van de badkamer laten plaatsen, als je nog een kamer over hebt in de woning. Net als voor de jacuzzi en blokhut buiten, geldt ook voor de sauna in huis dat het je een plek biedt om je terug te trekken. Dat is steeds belangrijker, zeker ook als jij en je partner allebei thuiswerken. Even een momentje voor jezelf na een drukke werkdag is heerlijk. 

 

Verbouw de zolder tot een volwaardige slaapkamer 

De zolder wordt vaak gezien als opslagruimte door makelaars, doordat de ruimte volgens het Bouwbesluit in Nederland niet gezien mag worden als extra slaapkamer. Kleine aanpassingen aan de zolder maken het mogelijk hier alsnog een slaapkamer van te maken. Plaats een dakkapel en bijvoorbeeld een tussenwand. 

 

https://www.fonteyn.nl/tuinhuizen/blokhutten