Vastgoedbeheer
Image default
Muziek

De kracht van muziek

Muziek leeft met ons, muziek ademt de tijd, muziek vertelt onuitspreekbare gevoelens, muziek inspireert, muziek troost. Wie naar muziek luistert wordt meegesleurd door een stroom van melodieën en teksten. Wie muziek maakt smelt samen met het ritme van het lied. Dat is nou de kracht van de muziek. Het heeft de kracht om je uit je te trekken omgeving en je te voeren naar een andere wereld. Een wereld waar al je zorgen niet bestaan. Een wereld die jouw gevoelens en gedachtes begrijpt en accepteert. De kracht van muziek kan met nog geen duizend woorden beschreven worden, laat staan met deze 300. Meer mensen zouden in contact moeten staan met de muziek en in deze wereld worden de mogelijkheden daartoe steeds toe.

 

Via apps als Spotify, YouTube en TikTok hebben wij steeds meer mogelijkheden om naar allerlei verschillende soorten muziek en artiesten te luisteren. Dit is echt wat het nu mogelijk maakt om zo veel muziek te horen. Je kan je urenlang afsluiten van de buitenwereld door muziek op te zetten, je oortjes in te doen en te gaan lopen, rennen, dansen. Vroeger moest je platen kopen, daarna CD’s, daarna een Walkman en een telefoon. Van alle kanten worden wij ondergedompeld in muziek, of je het nu wil of niet. Achtergrondmuziek van een film, het deuntje van een reclamespotje, radio muziek in de auto en nog veel meer.

 

Wie geluk heeft, weet hoe je muziek zelf kan maken. Dit is niet alleen noten lezen, maar je moet de muziek ook voelen om accenten te leggen, harder en zachter te gaan, sneller en langzamer te spelen. Door de uitbraak van het corona virus ontpoppen er in eens allerlei online muziekschool, daar kan je via zoom/skype/whatsapp bellen muziekles online krijgen. Zo kan je toch nog muziek blijven maken, ondanks dat we binnen moeten blijven door corona.

https://www.onlinedrumles.nl/