Vastgoedbeheer
Image default
Financieel

Huis verkopen? 7 redenen om dat te doen!

Wist je dat de zomer een uitstekende tijd is om je huis te verkopen? In Nederland kennen we allemaal de drukke en chaotische periodes in het najaar en in de winter. Veel mensen willen dan hun huis verkopen, maar dat levert veel concurrentie op. De zomer is daarentegen een stuk rustiger. Daarnaast ben je als woningeigenaar flexibeler wat betreft het moment waarop je je huis te koop zet. Heb jij ook overwogen om je huis te verkopen in de zomer? Wij hebben een aantal goede redenen op een rijtje gezet. Ga direct naar voornemakelaars.nl om een afspraak te maken!

7 redenen om je huis in de zomer te verkopen

– In de zomer is er minder concurrentie van andere huizen die te koop staan. Dit betekent dat je huis meer opvalt en sneller verkocht kan worden.

– Je huis staat er fris, fruitig én stralend bij na een grondige schoonmaakbeurt. De kans is groot dat je huis er niet zo netjes uitziet als het winter is.

– De tuin is in bloei en dat maakt je huis aantrekkelijker voor kopers. Wanneer je huis er niet zo mooi uitziet vanwege de herfst- of winterkou, heb je minder kans om een goede prijs te krijgen.

– Veel mensen willen in de zomer verhuizen omdat hun kinderen dan geen school hoeven te missen. Als jij je huis in de zomer te koop zet, kun je daarop inspelen en kan dit een voordeel voor je zijn.

– In de zomer is het makkelijker om je huis ‘op te laten knappen’. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw verf likje voor de buitenkant of het plaatsen van een nieuwe tuin. Dit soort klussen kan in de winter lastig zijn door het weer.

– Makelaars hebben minder drukte in de zomer en kunnen je dus beter helpen bij het verkopen van je huis. Het is dan ook verstandig om een makelaar in te schakelen als je je huis wilt verkopen.

– De huizenmarkt is in de zomer vaak wat rustiger, waardoor er minder druk is op de prijzen. Dit betekent dat er meer ruimte is voor onderhandeling en dat je mogelijk een hogere prijs kunt vragen voor je huis.