Vastgoedbeheer
Image default
Eten en drinken

Krokante Aardappelpuree

Krokante aardappelpuree heeft het beste van twee werelden: een zachte binnenkant met een knapperige buitenkant. Ze zijn bijna net zo leuk om te maken als om te eten en zijn het perfecte voertuig voor stevige dipsauzen. Probeer de onderstaande mierikswortelcrème of combineer ze met andere favorieten. Een leuke fingerfood, ook perfect voor kinderen!

Ingrediënten:

  • 1½ pond Roseval Aardappelen
  • Olijfolie om te besprenkelen
  • Schilferig zeezout
  • Peterselie, gehakt voor garnering

Mierikswortelsaus:

  • 1 kopje zure room
  • 3 eetlepels mierikswortel, fijn geraspt
  • ½ citroen, geperst
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel zout

Routebeschrijving:

  • Verwarm de oven tot 450 ° F.
  • Doe de aardappelen in een grote pan en bedek ze met voldoende koud water om de aardappelen met 1˝ te bedekken.
  • Breng de pan aan de kook en laat de aardappelen ongeveer 20 minuten koken of tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen.
  • Vet een bakvorm in met een dun laagje olie of bekleed een stuk bakpapier op de bakvorm. Plaats elke aardappel ongeveer 2-3˝ uit elkaar. Gebruik een aardappelstamper of een spatel en plet elke aardappel voorzichtig tot ze ongeveer ½-1˝ dik zijn.
  • Druppel olijfolie op elke aardappel en voeg een snufje schilferig zeezout toe aan elke aardappel.
  • Zet de bakplaat met aardappelen in de oven en bak ongeveer 30 minuten. De bovenkanten en zijkanten zullen goudbruin zijn als ze klaar zijn.
  • Haal uit de oven en leg op een bord en garneer met gehakte peterselie.
  • Om de mierikswortel dipsaus te maken, combineer je de ingrediënten voor de saus in een kleine kom. Serveer met de aardappelen.