Vastgoedbeheer
Image default
Energie

Wat een kleine windmolen kan betekenen voor uw boerderij

Wist je dat je op een duurzame manier kan besparen op je energierekening, op je boerderij? Denk bijvoorbeeld eens aan een kleine windmolen op je boerderij, op deze manier maak je dus je eigen elektriciteit. In 2021 zijn er steeds meer boerderijen die zijn gaan zoeken naar een duurzame oplossing. Het voordeel van een duurzame oplossing is dat het kostentechnisch uiteindelijk een stuk voordeliger is. Bekijk hier de EAZ windmolen.

De voordelen van een kleine windmolen

Het grote voordeel wat je dus hebt met een kleine windmolen op je boerderij, is uiteindelijk de kostenbesparing. Wanneer je alleen zonnepanelen neemt, ben je vaak meer geld kwijt dan dat je denkt. Overdag heb je namelijk meestal zon maar ’s nachts moet je de energie dus gewoon kopen. Daarom is zonnepanelen als energiebron op je boerderij niet het meest ideale. De wind daarentegen, ja die waait eigenlijk altijd of het nou dag is of nacht zelfs in de zomer of In de winter. Dit zorgt er dan voor dat je een groot deel opgewekte Energie krijgt op je boerderij, wel is het zo dat een windmolen een machine blijft en het vergt dus altijd onderhoud. In Nederland hebben we soms dagen vol met wind daarom is het een oplossing om energie én vanuit de zon op te wekken en vanuit de wind. In de wintermaanden heb je dan meer aan je windmolen en wanneer je geen wind hebt heb je zonnepanelen.

De werking van een kleine windmolen

Een windmolen is ongeveer 100 m hoog. Op een boerderij heb je dus al genoeg aan een kleine windmolen. De kleine windmolens zijn meestal 15 m hoog en hebben dan een vermogen van 15 KW. Op een jaarbasis is dat al gauw dertigduizend KWH. Een kleine windmolen bestaat uit een wieken mast. De wind die zorgt dat je wieken gaan ronddraaien, maar achter je wieken bevindt zich een windvaan. Op deze manier draait je windmolen altijd de goede kant op de kant. Wanneer de wieken samenkomen In de generator, dit is eigenlijk 1 grote dynamo wordt dit omgezet in elektriciteit.

Een boerderij verduurzamen met een kleine windmolen

1 grote windmolen is een stuk efficiënter dan een mini  EAZ-windmolen. Daarom is er een tussenmaat gekomen en dit is de kleine windmolen, EAZ-windmolen.

https://www.eazwind.nl/