Vastgoedbeheer
Image default
Woningen

Verschillende gietvloer prijzen bij Knulst Vloeren

Er zijn geen vaste gietvloeren prijzen te vinden, doordat de prijs van een gietvloer van meerdere aspecten afhangt. De prijs van een gietvloer wordt namelijk bepaalt door een combinatie van zowel het soort vloer wat gebruikt wordt, de hoeveelheid wat ervan moet worden gebruikt en alle arbeidsuren die er in zitten om het te laten leggen. De hoeveelheid van een vloer wordt berekend door de oppervlakte van de gewenste ruimte te berekenen. Hieronder staat beschreven wat elk onderdeel nou precies inhoudt, zodat je een beeld krijgt van waar de prijs van afhangt.

De soorten vloeren die kunnen worden gebruikt

Voor een gietvloer kunnen er allerlei materialen gebruikt worden. In het algemeen worden de gietvloeren verdeeld in twee categorieën. Er is namelijk een gietvloer die cementgebonden is, en er is een gietvloer die van kunststof zijn gemaakt. Onder deze twee categorieën vallen nog een hoop andere gietvloeren. Dit is afhankelijk van welke producten er zijn gebruikt, en of er een mix is tussen twee materialen. Ook is de gietvloer afhankelijk van waar jij hem zelf voor wilt gebruiken. Er zit namelijk ook wat verschil in hoe snel iets verkleurt, of het watervast is en of er snel scheuren of barsten in kunnen komen.

De arbeidsuren die bij gietvloeren komen

Zoals al eerder gezegd, telt de oppervlakte van de gewenste ruimte in elk geval mee met hoeveel er van een gietvloer nodig is. Voor deze oppervlakte geldt dat hoe groter het is, hoe minder de prijs zal worden. De tijd die nodig is voor het aanbrengen is voor elke ruimte evenveel, waardoor het gemakkelijker is om meerdere ruimtes te doen. Zo kost het minder tijd om de gietvloer in meerdere ruimtes te leggen, doordat er altijd wel gewerkt kan worden. Gaat het maar om één vloer, dan moet zowel jij als degene die aan het leggen is langer wachten voordat er resultaat is.