Vastgoedbeheer
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is private lease?

Veel mensen kunnen via hun werkgever een bedrijfsauto leasen. Dat noemen we zakelijk auto leasen. Je werkgever geeft je een bepaald budget waarvoor je een leaseauto mag uitzoeken. Meestal hebben werkgevers afspraken en contracten met bepaalde leasemaatschappijen, maar het aanbod van leaseauto’s is vaak erg groot. Maar tegenwoordig kun je ook als particulier een auto leasen. Dat heet private lease. Bij private lease heb je eigenlijk alle voordelen die je bij zakelijke lease ook hebt. Zo is het relatief goedkoop, vooral als je veel kilometers rijdt. Ook heb je weinig zorgen over onderhoud en verzekeringen. Dat zit allemaal in het leasebedrag inbegrepen.

Voordelen van private lease

Het rijden van een leaseauto kun je zelf zo duur of goedkoop maken als je wilt. Groot voordeel is in ieder geval dat je voor een redelijke prijs een gloednieuwe auto kunt rijden. Dat is een van de redenen waarom autoleasing zo populair is. Een ander groot voordeel is dat je geen last hebt van onverwachte kosten. Als je bijvoorbeeld een ongeluk hebt gehad, dan betaalt de leasemaatschappij meestal de reparatiekosten. En die kunnen stiekem snel hoog oplopen. Ten slotte mag je, afhankelijk van de duur van het leasecontract, na een aantal jaren je oude leaseauto inruilen voor een nieuwe.

Nadelen van private lease

Privé leasen kan voor veel mensen een hele goede oplossing zijn voor het vervoersprobleem. Je hebt geen kosten voor de aanschaf van een auto, maar betaalt alleen maandelijks een bedrag voor het gebruik van de leaseauto. Het is wel erg belangrijk dat je van te voren goed in kaart brengt wat de kosten zijn van het leasen van een auto. Je moet namelijk zeker weten dat je het leasebedrag elke maand kunt betalen. Is dat niet het geval, dan moet je vaak erg hoge boetes en rentes betalen.

https://www.autoleasecentrale.nl/